Astana henter eritreansk mester som hjælper til Fuglsang

16x9
Her ses Merhawi Kudus på Vueltaens 17. etape til Bakcón de Bizkaia, hvor han blev nummer 12. Foto: Ander Gillenea / Ritzau Scanpix

24-årige Merhawi Kudus skifter til Astana på en etårig aftale.

Astana bliver en ung klatrer rigere.

Den eritreanske mester Merhawi Kudus skifter til holdet fra starten af næste sæson. Det oplyser kasakherne i en pressemeddelelse mandag.

- Kudus er en meget ung og ambitiøs rytter, og jeg er nysgerrig på, hvor langt han kan nå som professionel, lyder det fra holdchef siger Alexandr Vinokourov, der beskriver sin nyeste investering således:

- Han er klatrer, men han har samtidig evner på enkeltstarterne. Kudus er en forstærkning af vores Grand Tour-gruppe. 

En gruppe, der også tæller de to danskere Magnus Cort og Jakob Fuglsang. Især sidstnævnte kan se frem til hjælp fra den 24-årige cykelrytter, der som nævnt har sine forcer i bjergene.

- Jeg er vildt glad for, at jeg skal til Astana næste år. Det er en stor mulighed for mig, for det er et af de største cykelhold i verden. Jeg håber at forbedre mig meget, og mine forventninger til skiftet er virkelig høje, siger nyerhvervelsen selv.

Merhawi Kudus, der skifter til Astana på en etårig kontrakt, har de seneste fem år kørt på Team Dimension Data.

Foruden sejren i Eritreas nationale mesterskab har han gjort sig bemærket med top 10-placeringer i Tour of Oman og Vuelta a Burgos samt på to etaper i Vuelta a España.