Frustreret dansker forlader amerikansk hold før tid

16x9
Nicolai Brøchner forlader det amerikanske hold Holowesko-Citadel p/b Arapahoe Resources, da det ikke lykkedes holdet at finde sponsorer til næste sæson. Foto: Ritzau Scanpix

Sidste års DM-sølvvinder, Nicolai Brøchner, må skifte væk fra det amerikanske hold Holowesko-Citadel, der ikke har kunnet finde sponsorer.

For et år siden fik Nicolai Brøchner udlevet sin drøm om at blive professionel cykelrytter, da han skrev under på en kontrakt med det amerikanske prokontinentalhold Holowesko-Citadel p/b Arapahoe Resources.

Med en underskrift, der gjaldt for de kommende to år, var danskeren udset til at blive en af profilerne på holdet, som er ejet af den tidligere cykelrytter George Hincapie.

Nicolai Brøchner må dog nøjes med blot at køre et enkelt år på det amerikanske mandskab, da de to sponsorer Holowesko og Citadel ikke har forlænget deres sponsorater, og det ikke er lykkedes holdet at finde nye sponsorer.

- Det var ikke sådan, jeg havde håbet på, at det skulle ende overhovedet. Holdet lukker, eller rykker et niveau ned og kører på kontinental-niveau. Og det har simpelthen gjort, at vores kontrakter er ugyldige. Mig selv og flere af de andre ryttere har været tvunget til at gå ud og finde nye kontrakter andre steder, siger en frustreret Nicolai Brøchner til TV 2 SPORT.

Den 25-årige koldingenser kritiserer sit nu tidligere amerikanske hold, der ikke har givet rytterne mange informationerne om, hvordan det har set ud med holdets fremtid. 

- De har ikke sagt så meget, og det har været holdet i en nøddeskal. De har arbejdet på at skulle fortsætte, men det er ikke lykkedes, og kontrakten er ikke gældende for næste år. Og det er mere eller mindre det, der er blevet kommunikeret ud.

- Nu kom jeg fra Riwal sidste år, hvor der var styr på tingene, selvom det var på et lavere niveau. Der blev taget mere hånd om hver enkelt rytter, og det var noget, jeg  satte pris på. Det har været lidt sparsomt med informationerne af og til på mit nuværende hold.

Først for omkring 14 dage siden fik holdets ryttere ifølge Brøchner at vide, at holdet ikke ville køre næste sæson. På det tidspunkt af året har de fleste professionelle hold allerede deres ryttere på plads, og derfor kan det blive svært for holdets ryttere at finde et nyt hold.

Nicolai Brøchners kørte inden sit skifte til USA i tre sæsoner for det danske kontinentalhold, der i år har heddet Riwal CeramicSpeed. Holdet rykker næste år op og bliver Pro Kontinental-hold.

Den tidligere rytter vil ikke sige noget om, hvor fremtiden ligger, men han roser sin tidligere arbejdsgiver, der er kommet i mål med projektet om at steppe et niveau op. 

- Det er fedt, de vælger at tage skridtet. Jeg ved, at der er flere hold, der har forsøgt at skrabe penge sammen, uden det lykkes. Det er fedt for dansk cykelsport og fedt for holdet. Det er virkelig noget, der er brug for, og jeg er sikker på, at det kan løfte rigtig mange ting i Danmark, siger Nicolai Brøchner.

Nicolai Brøchner har udover sin andenplads ved DM sidste år vundet bakketrøjen ved de seneste to udgaver af PostNord Danmark Rundt. I år endte han som nummer fire ved de danske mesterskaber, som Michael Mørkøv vandt.