Giro-ruten præsenteret - frister tempo- og bjergryttere

16x9
Chris Froome vandt 2018-udgaven af Giro d'Italia. Foto: Luk Benies / Ritzau Scanpix

Næste års Giro d'Italia-rute er blevet offentliggjort. Den byder på tre enkeltstarter og masser af bjerge.

Bjergryttere og enkeltstartseksperter vil være i høj kurs, når cykelholdene skal vælge ryttere til næste års Giro d'Italia, der begynder 11. maj i Bologna.

Det tre uger lange etapeløb byder nemlig på hele tre enkeltstarter og ikke færre end 46.500 højdemeter, inden rytterne tre uger senere når den sidste målstreg i Verona.

Da Tour de France-ruten blev offentliggjort i sidste uge, beklagede flere ryttere sig over, at den kun indeholdt én enkeltstart.

I Giroen venter altså tre af slagsen, og ruten vil formentlig få folk som Sunweb-kaptajn Tom Dumoulin, der mestrer både tidskørsler og bjerge, til at slikke sig om munden.

Det hele begynder med en bjergenkeltstart på 8,2 kilometer ved Bologna. Anden tidskørsel er placeret på 9. etape og strækker sig over 34,7 kilometer fra Riccione til San Marino.

Og så skal det hele afgøres med 15,6 kilometers kamp mod uret på 21. og sidste etape i Verona.

Ind imellem venter en række bjergetaper, ikke mindst i løbets to sidste uger.

- Den, der vinder, skal være fantastisk på enkeltstarter og på stigningerne; ikke bare til en af delene. Som i alle udgaver af Giro d'Italia er den anden halvdel meget gård med ikoniske stigninger som Gavia og Mortirolo. Det er der, man vil se den sande mester komme frem, siger den forsvarende Giro-vinder, Chris Froome, ifølge Cyclingnews.

Han har endnu ikke afgjort, om han har tænkt sig at forsvare sin titel.

- Det er en beslutning, jeg skal tage i samråd med mit hold, siger Sky-kaptajnen ifølge nyhedsbureauet Reuters.