Mads P. skal dyste mod Flandern Rundt-vinder i Danmark

16x9
Der er mulighed for revanche, når Mads Pedersen skal køre parløb mod Niki Terpstra på dansk grund i slutningen december. Foto: Reinhard Eisenbauer / Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Mads Pedersen og Niki Terpstra står igen overfor hinanden, når der sidst i december køres parløb i Ballerup Super Arena

Det var lige ved og næsten for Mads P. i april.

Bare 12 sekunder adskilte det 22-årige stortalent fra sejren i en af cykelsportens mest prestigefyldte klassikere, Flandern Rundt.

Nu er der imidlertid udsigt til revanche. Vinderen Niki Terpstra er ligesom den unge Trek-rytter med, når der køres 100 kilometer parløb på dansk grund i juleferien.

- Det er fantastisk, at vi kan præsentere nummer et og to fra verdens nok største endagsløb. Mads må være sulten efter at få skovlen under Terpstra, så det bliver spændende at følge, siger Jimmi Madsen, der er eventmanger for arrangørerne Dansk Bicycle Club.

Overfor TV 2 SPORT uddyber den tidligere cykelrytter, der selv excellerede på banen, hvor det blandt andet blev til en bronzemedalje i holdforfølgelsesløb ved OL i 1992.

- Vi havde allerede Terpstra sidste år, og han synes, det var så god en oplevelse, at han var meget let at få tilbage. At han så har vundet Flandern Rundt i år er bare toppen af poppen for os. 

De to klassikerspecialister er de foreløbigt eneste ryttere, der har meldt deres ankomst, men ifølge Jimmi Madsen er der 'noget spændende under opsejling'.

- Om det lige falder i hak handler om tid og økonomi, men hvis det gør, er det nok ikke noget, folk har set komme, lyder den kryptiske melding.

Arrangementet finder sted i Ballerup Super Arena fredag den 28. december og er en del af det klassiske nytårsstævne.