Team Sky tager igen to kaptajner med til Tour de France

16x9
Geraint Thomas og Chris Froome kommer til at køre hver deres chance ved næste års Tour de France, siger Team Sky. Foto: Stephane Mahe / Ritzau Scanpix

Chris Froome og Geraint Thomas kommer begge til at køre deres chance for at vinde Tour de France. Det fortæller Team Sky.

Geraint Thomas vandt overraskende dette års Tour de France foran Chris Froome efter en intens intern duel mellem de to Team Sky-ryttere. 

Ved næste års Tour de France får begge ryttere lov til at køre deres chance, for Team Sky kommer til at stille op med de to ryttere som sideordnede kaptajner.

- Jeg tror, at G (Geraint Thomas, red.) stiller til start i Touren i den bedst mulige form, og det samme gør Froomey (Chris Froome, red.) selvfølgelig, siger Team Skys sportsdirektør Nicolas Portal til Cycling Weekly.

Selvom strategien kan være svær at administrere med to ryttere på det samme hold, der får lov til at køre hver deres chance, så ser Nicolas Portal det som en fordel.

- For mig at se giver det os en fordel, fordi vi allerede har gjort det med Chris (Froome, red.) og G (Geraint Thomas, red.). Måske kommer vi til at være i den samme situation næste år, eller måske bliver det lige modsat. Uanset hvad bliver det helt sikkert ikke nemt, siger Nicolas Portal.

Dropper Giro d'Italia - fuld fokus på Tour de France

Samtidig fortæller Team Skys sportsdirektør også, at begge ryttere kommer til at have fuld fokus på Tour de France, og det betyder, at de højest sandsynligt ikke stiller til start ved Giro d'Italia. 

I stedet er den unge Egan Bernal udset til at blive kaptajn for Team Sky ved næste års Giro d'Italia, der starter i maj. 

- Jeg synes, at det vil være godt for Egan (Bernal, red.) at køre Giro d'Italia, for det er en god rute for ham, og så kommer han til at køre Tour de France for at hjælpe Geraint Thomas og Chris Froome, siger Nicolas Portal.

Tour de France starter i Bruxelles 29. juni næste år.