Danske topryttere får udbetalt manglende løn - men risikerer at miste 'en stor del'

16x9
Selvom Lasse Norman nu får udbetalt sin løn for oktober, så frygter han, at der både er løn og bonus fra Aqua Blue Sport, han aldrig får. Foto: David Stockman / Ritzau Scanpix

Lasse Norman, Casper Pedersen og holdkammeraterne får nu udbetalt løn for oktober af Aqua Blue Sport. Men de risikerer stadig at have penge tilgode.

De danske cykelryttere Lasse Norman og Casper Pedersen kan efter en periode med økonomisk tvivl nu se frem til, at deres løn for oktober bliver udbetalt af deres hold Aqua Blue Sport. 

Der har været usikkerhed omkring lønudbetalingen, og klubben har ikke svaret på henvendelser fra hverken ryttere eller Det Internationale Cykelforbund (UCI), men nu bliver der sat penge ind på de danske ryttere og deres holdkammeraters konti:

- Vi har to-tre holdkammerater, der er yderligere i kontakt med UCI, end vi er. Den ene af dem sagde i går (tirsdag, red.), at lønnen skulle være udbetalt. Den skulle være frigivet for oktober. Men jeg kan se, at den ikke er gået ind på min konto endnu, siger Lasse Norman.

Aqua Blue Sport har tidligere offentliggjort, at holdet lukker med udgangen af denne sæson. Det gjorde holdet i august med fire måneder tilbage af sæsonen.

Et hold skal stille en bankgaranti, der gør, at der kan udbetales lønninger i tre måneder. Derfor er Lasse Norman især usikker på, hvad der kommer til at ske med hans løn i december, hvor bankgarantien ikke dækker længere.

- I den sidste måned bliver regnestykket lidt noget bøvl, for der er nogle ubetalte regninger og nogle løb, der stadig mangler at betale dem (Aqua Blue Sport, red.) startpenge og så videre. Så der er ikke rigtig nogen, der kan blive enige om, hvordan regnestykket lige kommer til at gå op lige nu, siger han.

Det er stadig en stor del af mit kontraktbeløb, de mangler at udbetale, så jeg håber, at de tager sig sammen

Lasse Norman

Kan koste dyrt

Lige netop december kan risikere at koste Lasse Norman og hans holdkammerater dyrt, fordi det er her, at rytternes bonusser bliver udbetalt for hele året.

- For mig er det over en månedsløn. Det vil være irriterende at gå glip af. Så det sætter også en yderligere tvivl om, om de kan udbetale den fulde løn, og om vi overhovedet får vores bonus at se nogensinde, siger han.

Derfor har den tidligere olympiske mester en opfordring til sin Aqua Blue Sport.

- Det er stadig en stor del af mit kontraktbeløb, de mangler at udbetale, så jeg håber, at de tager sig sammen, siger han.

Allerede bedre på nyt hold

Fra næste sæson kører Lasse Norman for Corendon-Circus, og her mærker han allerede en forskel. 

- Vi er allerede godt i gang med at planlægge sæsonen for næste år. Der er en god tone i gruppechatten, vi har med holdet. De er gode til at komme med informationer i god tid, så man kan planlægge efter, hvad de synes, planen er. Jeg føler ikke, at jeg bliver smidt rundt i hvert fald, siger han.

Han håber på, at det kan være med til at give noget i forhold til at træde ekstra hårdt i pedalerne. 

- Kommunikationen fra mit nye hold fungerer helt i top, så jeg er glad. Når man ikke skal tænke på andet end at køre stærkt, så kører man stærkere, siger han.