Bjarne Riis' hold har sponsor på plads for 2019

16x9
Bjarne Riis' cykelhold har fået styr på økonomien til næste sæson, efter at Waoo fortsætter som sponsor. Foto: Nils Meilvang / Scanpix Denmark

Hovedsponsoren for Team Waoo fortsætter, og dermed er økonomien på plads for Bjarne Riis' hold for næste sæson.

Waoo, der er hovedsponsoren for Bjarne Riis' hold, Team Waoo, har forlænget sit sponsorat.

- Det betyder rigtig meget. Det er en rigtig god dag, så vi er selvfølgelig stolte og glade for, at vi forlænger. Det er et fint partnerskab, vi har haft med Waoo nu i seks måneder, siger Anders Gram, der er administrerende direktør for Virtu Cycling Group, der er organisationen bag Team Waoo. 

I sommer præsenterede Bjarne Riis og Waoo en aftale, der dengang løb hen til årsskiftet. På samme tidspunkt skiftede Bjarne Riis' hold navn fra Team Virtu Cycling til Team Waoo.

Allerede dengang var udmeldingen, at det var et samarbejde, der gerne skulle fortsætte.

Store ambitioner

Holdet kører på kontinentalniveau, som er cykelsportens tredjebedste niveau. Men Bjarne Riis har tidligere præsenteret et mål om at lave et storhold under navnet Made in Denmark (MID), og aftalen med Waoo giver forhåbninger om, at det kan trække flere sponsorer med sig.

- Vi har ambitioner om - sammen med Waoo - at gå ind i et længere projekt. Det er med henblik på projektet Team MID, som vi gerne vil have op at stå, sagde Bjarne Riis dengang.

De målsætninger holder holdet fast ved på den lange bane. 

- Vi skal være et cykelhold, der kører med i de helt store cykelløb. Det er den langsigtede ambition, og det arbejder vi stenhårdt på at komme i mål med. Det kræver flere partnere og flere store sponsorer, siger Anders Gram. 

Jagter succes trods rytterflugt

Bjarne Riis havde håbet på, at holdet i den kommende sæson kunne rykke en tand op og køre på prokontinentalniveau, som er lige under de allerbedste hold.

Men sådan gik det ikke, og derfor kører Team Waoo også næste sæson på cykelsportens tredjebedste niveau. Følgende ryttere har derfor taget turen væk fra holdet for at forfølge deres muligheder andre steder:

Udover det har sportsdirektør Michael Skelde også forladt Team Waoo og er i stedet nu sportsdirektør på Riwal Ceramicspeed.

- Det er klart, at hvis du tager x antal ryttere over en periode og flytter fra kontinentalniveau til World Tour, så siger det næsten sig selv, at så står du med nogle andre muligheder for resultatskabelse. Men alligevel tror vi på, at vi skal ud og være med til at køre med om sejrene, siger Anders Gram.

For næste sæson er ambitionerne også klare, selvom holdet har mistet både ryttere og en sportsdirektør.

- Vi skal ud og sætte vores præg på de løb, vi kører i, og så skal vi også gerne ud og vinde nogle cykelløb. Og så skal vi ikke mindst at videreudvikle vores unge ryttere, for vi er et talenthold, og vi vil gerne give dem en god ballast i deres videre karriere, siger Anders Gram. 

Waoo bliver også sponsor Bjarne Riis' kvindehold, som dog fortsætter under navnet Team Virtu Cycling.