Dansk veteran skifter til Riis' hold - traf valget på fem minutter

16x9
Martin Mortensen kører i næste sæson for Team Waoo. Foto: TV 2 SPORT

34-årige Martin Mortensen skal i næste sæson køre for Team Waoo.

Det er på papiret et skridt ned, når man skifter fra det danske prokontinentalhold Riwal til Bjarne Riis' hold Team Waoo, der kører på kontinentalniveau.

Jeg har stadig drømmen om at blive dansk mester

Martin Mortensen, cykelrytter

Men sådan ser 34-årige Martin Mortensen ikke på det.

- Jeg har kørt deroppe, hvor det var sjovt. Jeg vil hellere køre på et hold, hvor jeg føler mig værdsat.

Var det en svær beslutning af træffe?

- Nej. Det tog fem minutter, efter jeg havde snakket med Daniel (Foder, sportsdirektør, red.).

Går efter DM-guld

Martin Mortensen har tidligere i karrieren kørt på World Tour-holdene Vacansoleil og Leopard Trek, mens hans de seneste fire sæsoner har kørt for fire forskellige mindre hold.

Senest var han hos Riwal, der til næste sæson rykker op i cykelsportens næstøverste række og bliver prokontinental, men der skulle fremtiden ikke være.

- Jeg har skrevet kontrakt, fordi jeg kommer på et hold, hvor de tror på mine evner som cykelrytter. Jeg skal ud cykelløb og hjælpe de unge, siger Martin Mortensen til TV 2 SPORT.

Han er tidligere blevet nummer to ved de danske mesterskaber, og placeringen som nummer et er blandt de største ambitioner i karrierens efterår.

- Hver morgen, når jeg står op, har jeg lyst til at træne. Jeg har stadig drømmen om at blive dansk mester, inden jeg stopper karrieren. Jeg vil ikke sige, at næste år bliver mit sidste år, men vi tager det, som det kommer, siger han.

Forlænger med Guldhammer

Torsdag offentliggjorde Bjarne Riis' og co., at holdet havde fået hovedsponsoren på plads for 2019 i form af Waoo.

Med Martin Mortensens underskrift har holdet foreløbigt to ryttere på kontrakt for 2019-sæsonen. Torsdag kom det frem, at holdet forlænger med en anden dansk tidligere toprytter i form af Rasmus Guldhammer. 

- Jeg er rigtig glad for at være hos Team Waoo, hvor der er passionerede og dygtige mennesker omkring holdet, og derfor føler jeg mig meget hjemme her. 2019-mandskabet bliver en god blanding af rutinerede og unge ryttere, og i samspillet her er jeg bevidst om min rolle som vejkaptajn, da jeg er én af de mest erfarne på holdet.

- Samtidigt har jeg også mine egne personlige, sportslige ambitioner, jeg gerne vil have indfriet, og det er der også plads til på Team Waoo, sagde Guldhammer i en pressemeddelelse.