Sponsorat giver Bjarne Riis ro – stiler mod oprykning igen

16x9
Bjarne Riis fastholder ambitionen om at rykke op, selvom det ikke lykkedes til 2019-sæsonen. Foto: Nils Meilvang / Scanpix Denmark

En forlængelse af sponsorkontrakten med Waoo giver Bjarne Riis arbejdsro, så han kan føre sit cykelhold frem mod oprykning.

Intet nyt er i nogle tilfælde godt nyt – blandt andet for Bjarne Riis, der har forlænget hovedsponsoratet for sit herrecykelhold med Waoo.

- Det betyder, der er ro på, fastslår Bjarne Riis over for TV 2 SPORT.

Roen betyder, at Bjarne Riis kan arbejde stille og roligt frem mod det fortsatte mål om at rykke fra kontinentalniveau til cykelsportens næstbedste niveau, prokontinental.

- Vi har ambitioner om at udvikle os og tage et skridt op i 2020, men det vil stadig kræve, at vi har nogle samarbejdspartnere, som også kan være med til at støtte op.

- Vi kunne godt have været prokontinentale i 2019, men valgte i sidste øjeblik ikke at gøre det, fordi vi ikke følte, vi nåede helt i mål med det, vi gerne ville. Derfor har vi valgt at køre videre, som vi gør nu. Hvis vi skal rykke et skridt op, så skal det være på et fornuftigt niveau, som vi kan være tilfredse med. Det skal ikke være for enhver pris.

Kan man sige, I har skaffet jer et års arbejdsro?

- Ja, det synes jeg godt, man kan. Vi ved godt, hvad der skal til for at opnå de mål, vi har. Der skal penge til – det er ikke nogen hemmelighed. Og med Waoo bliver der givet ro, så vi kan arbejde videre i den retning, siger Bjarne Riis.

Team Waoo, der er en del af Virtu Cycling, som Bjarne Riis etablerede i sommeren 2016, har præsenteret Martin Mortensen og Michael Carbel som nye ryttere på holdet.

Hele truppen er endnu ikke plads til 2019-sæsonen, der bliver holdets sidste år på det tredjebedste niveau, hvis Riis’ ambitioner indfries efter flere forsøg på oprykning.