Tidligere europamester fortsætter under Bjarne Riis

16x9
Trine Schmidt skal også i næste sæson køre i den mørkeblå Virtu-trøje. Foto: Team Virtu Cycling

Trine Schmidt skal også i 2019 køre landevejsløb for Bjarne Riis’ kvindehold Team Virtu Cycling. Holdet kører på det højeste niveau i kvindecykling.

Trine Schmidt, der i 2017 blev dobbelt europamester i banecykling, fortsætter sin karriere hos Team Virtu Cycling.

Hun har forlænget sin kontrakt med World Tour-holdet med et år uden for alvor at undersøge andre muligheder.

- Jeg har ikke rigtig været i tvivl om, at jeg gerne ville blive. Det har ikke været inde i mine overvejelser at lede efter noget andet, siger Trine Schmidt til TV 2 SPORT.

- Jeg synes, det er fedt med et dansk hold, og jeg har været glad for at køre der. Jeg kan lide pigerne og stemningen på holdet, og så er jeg glad for, at de også giver mig lov til at satse fuldt ud på banen. Det er der, mit primære fokus ligger.

Hårdt at holde pause

30-årige Trine Schmidt vandt guld ved bane-EM i 2017 i disciplinerne scratch og pointløb. Det er hendes resultatmæssige højdepunkter, efter hun holdt en pause fra cykelsporten i starten af dette årti. En pause der stadig kan mærkes, fortæller hun:

- Både for holdet og mit eget vedkommende har 2018 været et lidt jævnt år. Personligt kan jeg godt mærke, at jeg kun har kørt professionelt de seneste to år. Inden da var jeg væk i fem år, og det går mere og mere op for mig, hvor svært det er at komme tilbage.

- Jeg håber, mit tredje år som professionel kan blive endnu bedre på landevejen. Jeg kan helt sikkert mærke forbedringer i løbet af de seneste par år, men det er ikke gratis at stoppe. Der er sket en kæmpe udvikling i kvindecykling, så nu gælder det bare om at fokusere på at blive bedre.

I øjeblikket er Trine Schmidt i Berlin, hvor hun forbereder sig til weekendens World Cup. Schmidt skal køre parløb sammen med Julie Leth, der er nuværende europamester i disciplinen.

Se Trine Schmidt og resten af World Cuppen direkte på TV 2 PLAY. Vi sender fra fredag klokken 18.20 – Schmidt og Leth kører søndag.