Renshaw ude i flere måneder efter sammenstød med bil

16x9
Mark Renshaw forventes ude tre-fire måneder. Foto: Benoit Tessier / Ritzau Scanpix

Dimension Datas Mark Renshaw kommer ikke til at køre løb de første måneder af næste års cykelsæson, efter han kørte sammen med en bil.

De danske cykelryttere Lars Bak og Michael Valgren må undvære deres kommende holdkammerat Mark Renshaw i starten af 2019.

Dimension Data oplyser i en pressemeddelelse, at australieren, der i mange år har været en vigtig lead out-rytter for Mark Cavendish, er blevet ramt af en bil på en træningstur hjemme i Australien, hvor han trænede frem mod den kommende sæson.

- Mark har fået en fraktur på sin venstre side af bækkenet. Det vil desværre tage minimum tre-fire måneder, før han kommer tilbage på cyklen og er klar til at køre løb. Den gode nyhed er, at han ikke behøver en operation, siger Dimension Datas læge, Helge Riepenhoff.

Renshaw har ligesom Cavendish forlænget sin kontrakt til og med 2019-sæsonen, men nu må Renshaw altså vente med at vise sig frem.

- Jeg var lige startet på de sidste to timer af min fem timers træningstur, da jeg kørte ind i en rundkørsel. Der kom en bil, der så ud til at stoppe, men jeg må formode, at føreren ikke så mig, da jeg endte med at køre direkte ind i højre side af bilen, hvorefter jeg fløj hen over køleren og landede på mit bækken.

- Jeg er usikker på, om det var sammenstødet med bilen eller jorden, der resulterede i skaden, men det var uden tvivl et skræmmende øjeblik. Og nu er det gået op for mig, det kunne have været meget værre, udtaler Renshaw fra hospitalssengen og tilføjer:

- Jeg er knust over, at min træning op til sæsonen er blevet ødelagt, eftersom jeg havde planlagt en stor start på 2019. Jeg kom super motiveret tilbage fra vores træningslejr forud for næste sæson, og jeg var allerede i gang med seriøs træning forud for løbene i januar. Det er så skuffende at have endnu et tilbagefald, men som hospitalets personale har fortalt mig, så kunne det have været meget værre, end det var.

Når australieren igen vender tilbage på cyklen og til Dimension Data, så kan han se frem til dansk selskab i form af Michael Valgren og Lars Bak, der begge skifter til holdet fra 1. januar 2019.