Nicki Sørensen har fået nyt job

16x9
Nicki Sørensen ser frem til at begynde på sit nye job. Foto: TV 2

Den danske sportsdirektør Nicki Sørensen bliver sportsdirektør og ’performance coach’ på Israel Cycling Acedemy.

Den tidligere cykelrytter Nicki Sørensen har igen fundet arbejde som sportsdirektør, efter at han blev arbejdsløs, da Aqua Blue Sport lukkede.

Sørensen vender tilbage til Israel Cycling Academy, som han i 2016 bestred en lignende rolle hos.

- Jeg er glad for at få jobbet, og blive en del af holdet. Jeg har snakket med ryttere og staff, efter jeg forlod det.

- Vi skal have fundet min rolle mere præcist, men det bliver både at træne nogle ryttere individuelt, men jeg skal også bruge min erfaring til at optimere måden, vi kører på i cykelløb.

- Mit lige nu er både ’performance coach’ og sportsdirektør, og det er lige som jeg gerne vil have det. Jeg får en fod med i begge lejre, siger Nicki Sørensen til TV 2 SPORT.

En god pause

Jobbet hos Israel Cycling Academy faldt på plads for små to uger siden, efter de to parter havde snakket frem og tilbage i et stykke tid.

Nicki Sørensens skifte til det israelske hold betyder, at han er tilbage i cykelsporten, efter han i september blev arbejdsløs, da Aqua Blue Sport pludselig valgt at lukke. Siden lukningen har Nicki Sørensen arbejdet på at få et nyt job i cykelsporten, men også nydt en lidt længere pause fra den.

- Jeg har gerne ville fortsætte i sporten, for det er det jeg vil og kan. Det har taget lidt længere tid at få et nyt job, end jeg gerne ville, for jeg vil gerne have et job. Men når det nu skal være, så har det været meget rart med en pause. Jeg sætter pris på at have fået slappet lidt i.

Målet er klart

Israel Cycling Acedemy var i 2018 blandt de bedste hold på cykelsportens næstbedste niveau. I 2019 er målet klart for holdet, der har ambitioner om at komme med i en Grand Tour, fortæller Nicki Sørensen.

- Målet er klart. Vi skal køre point hjem og komme i top to på prokonti-ranglisten, så vi kan kvalificere os til en af de tre Grand Tours. Det kommer til at gå meget op i point og sejre, siger Nicki Sørensen med henvisning til de nye UCI-regler, der giver to prokontinentalhold mulighed for at kvalificere sig direkte til f.eks. Tour de France, ved være nummer et eller to på prokonti-ranglisten.

Nicki Sørensen ser det som realistisk, at holdet kan sikre sig en plads i en Grand Tour via kvalifikationssystemet.

- Vi har et meget bredt hold med hensyn til hurtige folk. Og mange løb slutter i en massespurt, så der håber vi, at vi kan gøre hos gældende, og så har vi vores topnavne i Ruben Perez og Ben Hermans i bjergene, siger han til TV 2 SPORT.

 Nicki Sørensen stoppede sin aktive karriere i 2014, hvor højdepunktet var etapesejren i Tour de France i 2009.