- Hvem end, der cykler til jul og nytår, er tabere, siger europamester

16x9
Træning på racercyklen i juleferien er ildeset hos Matteo Trentin. Foto: Peter Cziborra / Ritzau Scanpix

Italienske Matteo Trentin foretrækker at være sammen med sin familie og stå på ski i juledagene.

Når juleaften og det medfølgende madorgie er ovre, vælger nogle at gøre kål på andefedt og risalamande med en frisk tur på cyklen.

Nok tjener aktiviteten et ædelt formål, men julecyklisterne skal ikke forvente at møde den forsvarende europamester på landevejene. Matteo Trentin overvejede i hvert fald ikke at lufte sin racer dagen derpå.

- Hvem end, der cykler på 1. juledag og nytårsdag, er en taber, siger den 29-årige rytter ifølge Cyclingnews.

- Jeg håber, alle nyder feriedagene og bruger tiden med deres elskede. På dage som disse bør vi ikke træne, men i stedet være sammen med familie og venner, for dem når vi ikke at se meget til i løbet af året. 

Holder sig ikke tilbage ved nytårsbordet

Trentin, der vandt EM-guld i Glasgow for fire måneder siden, har dog ikke tænkt sig at ligge på den lade side hele ferien. Modsat racercyklen tager han langrendsskiene i brug. 2. juledag såvel som årets næstsidste dag står på lokale cykelcrossløb i Trento-regionen nær hjemmet i det norditalienske. 

- Det er bare for sjov. Jeg tror ikke, jeg er konkurrencedygtig. Det er mest for at forbrænde Pannetone-kagen og blive klar til nytårsmiddagen. Jeg holder mig ikke tilbage ved bordet, men jeg overgør det heller ikke, forklarer Mitchelton-Scott-rytteren, der er holdkammerat med danske Christopher Juul-Jensen.

Matteo Trentin har ellers noget at revanchere efter en sæson, der trods europamesterskabet ikke levede op til hans forrige mål på resultater. I 2017 imponerede den daværende Quick-Step-rytter ved at vinde Paris-Tours og tage fire etapesejre i Vuelta a España. 

I år er det blevet til to mere beskedne sejre. Foruden EM-guldet har Trentin vundet en etape i kinesiske Tour of Guangxi. Med til historien hører, at brud på et ribben og en ryghvirvel spolerede store dele af den italienske klassikerspecialists forår.