Michael Valgren er Årets Cykelrytter efter stor sæson

16x9
Michael Valgren er blevet kåret til årets danske cykelrytter. Foto: Marcel Van Hoorn / Ritzau Scanpix

Michael Valgren er blevet kåret til årets bedste danske cykelrytter ved et arrangement i Ballerup Super Arena.

For anden gang i sin karriere kan Michael Valgren kalde sig Årets Cykelrytter i Danmark.

I en sæson, hvor adskillige danske ryttere markerede sig på den internationale scene, skilte Valgren sig ud og blev hyldet af Danmarks Cykle Union (DCU) ved et arrangement i Ballerup Super Arena fredag aften.

Den nybagte Dimension Data-rytter indleder allerede den nye sæson midt i januar med det australske etapeløb Tour Down Under, og derfor var han ikke selv til stede for at modtage prisen.

Inden han begav sig ud på den lange flyrejse, havde han dog nået at modtage det glade budskab om, at kollegerne for anden gang havde valgt ham som sæsonens bedste dansker.

- Det er faktisk endnu federe at vinde prisen for anden gang, fordi det bekræfter mig i, at min udvikling er fortsat, siger Michael Valgren.

Astana-rytteren hentede i den forgangne sæson to store sejre og imponerede ved at holde et konstant højt niveau fra de belgiske klassikerløb i det tidlige forår til VM i slutningen af september.

Her er de seneste ti Årets Cykelrytter

Prisen for Årets Cykelrytter har været uddelt siden 1976 og gælder som den fornemste pris i dansk cykelsport.

Her er de seneste ti vindere:

2018: Michael Valgren.

2017: Jakob Fuglsang.

2016: Amalie Dideriksen.

2015: Mads Würtz Schmidt.

2014: Michael Valgren.

2013: Amalie Dideriksen.

2012: Lasse Norman Hansen.

2011: Lars Bak.

2010: Matti Breschel.

2009: 4000-meter-holdet (Alex Rasmussen, Michael Mørkøv, Michael Færk Christensen, Jens-Erik Madsen og Casper Jørgensen).

Han vandt prisen første gang i 2014, hvor han blev dansk mester og efterfølgende tog den samlede sejr i PostNord Danmark Rundt, men det er endnu større triumfer, der har givet ham prisen i år.

Han indledte med at vinde det traditionsrige Omloop Het Nieuwsblad i februar, og senere på foråret overgik han sig selv med sejren i klassikeren Amstel Gold Race.

- Når jeg ser tilbage på sæsonen, er det Amstel-sejren, der vægter højest. Jeg ramte en dag, hvor jeg var rigtig stærkt kørende og er meget glad for måden, jeg kørte løbet på, siger han.

Michael Valgren slog Roman Kreuziger i spurten i Amstel Gold Race. Video: TV 2 SPORT

Dertil kommer stærke resultater som fjerdepladsen i Flandern Rundt og præstationen ved VM, hvor han på en bjergrig rute var så godt kørende, at han kunne udfordre alle topfavoritterne på de sidste kilometer.

- Men jeg husker også min indsats ved VM. Selv om det ikke blev til en sejr, er jeg meget tilfreds med, at jeg kunne være med på så hård en rute, siger han.

Det er de danske licensryttere, der har stemt på Valgren som Årets Cykelrytter i kamp med fire andre kandidater.

De øvrige nominerede var Amalie Dideriksen, Magnus Cort, herrernes 4000-meter-hold og Mikkel Bjerg.