Massiv Astana-dominans i Fuglsangs første løb

16x9
Pello Bilbao kørte alene væk inden for den sidste kilometer af etapen. Foto: Luk Benies / Scanpix Denmark

Astana sluttede på de tre første pladser, da første etape af Vuelta a Murcia blev afviklet.

Jakob Fuglsang tog fredag tog hul på sit første cykelløb i 2019-sæsonen.

På første etape af Vuelta a Murcia blev det til en sjetteplads for den danske cykelrytter. Både han og ikke mindst sit hold, Astana, kan se tilbage på en fremragende etape.

Pello Bilbao var den hurtigste foran holdkammeraterne Omar Fraile og Luis Leon Sanchez. Med Fuglsangs sjetteplads sluttede holdet dermed med fire ryttere i top 10.

Alejandro Valverde og Patrick Konrad var de to ryttere, der adskilte Fuglsang fra de tre holdkammerater.

Roser holdindsatsen

Første etape var 188,8 kilometer lang med en kategori 3-stigning undervejs. Det var netop på stigningen, at et udbrud på syv mand kørte væk. Heriblandt var de fire Astana-ryttere Fuglsang, Leon Sanchez, Fraile og Bilbao.

Efter først Leon Sanchez og siden Fuglsang forsøgte at komme væk, lykkedes det til sidst for Bilbao at cykle alene væk inden for den sidste kilometer.

- Det var en rigtig god sejr. Ærlig talt, så var det ikke let at lave det afgørende ryk, fordi det var udset til at være en dag for sprinterne.

- Det var uden tvivl en imponerende holdindsats og en fantastisk strategi på etapen. Vi kan være meget stolte, siger Bilbao til holdets hjemmeside.

Holdets dansker i løbet er helt enig i, at holdindsatsen var uovertruffen.

- Det var en perfekt dag for os, men det vigtigste var, at vi viste, vi har et stærkt hold, siger Fuglsang.

Med etapesejren tager Bilbao dermed førertrøjen i løbet. 

På anden etape skal klatrebenene for alvor findes frem, da rytterne blandt andet skal passere en kategori 1- og 2-stigning.