Froome overvejer sine muligheder - åben for eksotisk holdskifte

16x9
Chris Froome er meget populær i Colombia. Foto: Joaquin Sarmiento / Ritzau Scanpix

Team Sky er lukningstruet, og derfor kan Chris Froomes 2020 ende med at blive på et sydamerikansk eller afrikansk hold - eller noget helt tredje.

Det stopper nok aldrig, før verdens mest pengestærke hold, Team Sky, selv melder noget ud om planerne for fremtiden.

Lukker holdet, eller formår de at finde en ny sponsor? Det er spørgsmålet, som klæber sig fast til ryttere og ledelse, hvor end de befinder sig.

- Jeg er overbevist om, at holdet finder en ny navnesponsor til næste år, siger Chris Froome til Cyclingnews fredag.

2019 er nemlig sidste år med den britiske tv-mastodont Sky som hovedsponsor, og derfor skal der en ny, pengestærk sponsor til, såfremt holdet skal overleve. Dette er også et tema i Sydamerika, hvor det britiske hold i øjeblikket kører Tour of Columbia.

- Selvfølgelig har Sky været fantastiske for os i de seneste ti år, og vi har været utroligt heldige at have dem som sponsor. Det er ret sjældent i cykling (at have samme sponsor i ti år, red.). Men vi har tillid til, at ledelsen sikrer fremtiden i år, tilføjer Chris Froome.

Udover at forsøge at gøre det godt i Colombia, er han og holdet på en charmeoffensiv i et cykelgalt land, hvor det britiske mandskab per definition møder stor popularitet. Dette er også tilfældet denne gang, hvor blandt andre Chris Froome bliver hyldet langs de colombianske landeveje.

Holder mulighederne åbne

Hvad gør den firedobbelte Tour de France-vinder, såfremt Team Sky lukker, eller hvis de ikke kommer ud på den anden side med lige så mange midler, som tilfældet har været i de seneste ti år?

Hans store popularitet in mente i Sydamerika samt det faktum, at han er født i afrikanske Kenya, giver anledning til spekulation om, at han meget vel kan fortsætte på et hold med eksotiske rødder i en sport, hvor majoriteten af store hold har europæisk oprindelse. Den mulighed holder han døren på klem for.

- Det har jeg ikke for alvor tænkt på. Men ja, helt sikkert. Alt er muligt specielt lige nu og i min alder. Men jeg har ikke tænkt så meget over disse valg for at være ærlig, siger han.

Rygterne har været mange i forhold til Skys sponsorjagt.

Et af de mere vedvarende rygter har været, at den nye hovedsponsor meget vel kan være sydamerikansk. Det britiske hold har i øjeblikket fire ryttere fra kontinentet på kontrakt heriblandt en af cykelsportens mest lovende ryttere i form af Egan Bernal.