Danske Tour-folk kontaktet af Vuelta-arrangør: Intet er umuligt

Initiativtagerne bag den danske Tour de France-start er blevet kontaktet af direktøren fra Vuelta a España, der vil have løbet til Danmark.

Torsdag blev det officielt, at Tour de France begynder i Danmark i 2021.

Men initiativtagerne bag det danske bud, Joachim Andersen og Alex Pedersen, kan allerede snart have næste projekt klar. 

Et projekt, der kommer til at handle om det spanske etapeløb Vuelta a España.

- Indgangen til Spanien er sådan set ikke så lang, fordi direktøren for den spanske rundtur – nemlig Vueltaen – har allerede banket på hos os, så mon ikke vi kan banke på hos dem på et tidspunkt, siger Joachim Andersen til TV 2 SPORT.

- Men lad os nu lige få håndteret Touren først, inden vi begynder at tænke andre tanker. Nu har vi haft to Grand Tours, men der mangler jo en tredje, så vi må se. Der er langt til Spanien, men vi har jo lige vist, at der ikke noget, som er umuligt.

Danmark havde i 2012 besøg af Giro d'Italia, hvor løbet startede i Herning. I 2021 begynder Tour de France så i København og kommer Vuelta a España også til Danmark, vil alle de såkaldte Grand Tours have besøgt landet.

Initiativtagerne bag håber dog ikke, at der vil gå ni år, før det lykkes at få endnu et treugers etapeløb til Danmark.

- Jeg håber ikke, at når vi kommer til 2021, at vi så skal vente ni år mere, før vi får den næste Grand Tour til Danmark. Vi går ikke i stå ved, at vi har lukket Tour de France, men nu har vi lige fokus på det. Hvad der sker derefter, er der jo ingen, der kan spå om, men vi drømmer stort, siger Alex Pedersen.

Tour de France bliver kørt i Danmark fra 2.-4. juli i 2021. Første etape bliver en enkeltstart i København. Anden etape går fra Roskilde til Nyborg, mens tredje etape bliver kørt fra Vejle til Sønderborg.