Fransk stjerne slipper med skrækken - læge stiller ny diagnose

16x9
Warren Barguil bliver tilset efter sit styrt på 2. etape i Paris-Nice. Foto: Anne-christine Poujoulat / Ritzau Scanpix

Den dobbelte etapevinder i Tour de France Warren Barguil er færdig i Paris-Nice efter sit styrt på 2. etape.

Se Paris-Nice på TV 2 og TV 2 PLAY

Artiklen er opdateret, da Arkéa-Samsic har udsendt en ny pressemeddelelse med en helt anden diagnose. I stedet for et dobbelt brud på en nakkehvirvel har Barguil pådraget sig et piskesmæld. 

2. etape i det franske etapeløb Paris-Nice blev en dyr omgang for franske Arkéa-Samsic (tidligere Fortuneo-Samsic), der mistede to ryttere.

Holdets kaptajn, Warren Barguil, styrtede og blev kørt på hospitalet, hvor undersøgelserne viste et dobbelt brud på den anden nakkehvirvel. I hvert fald i første omgang. 

Senere blev Barguil nemlig undersøgt af en specialist, der til franskmandens held kunne stille en noget mildere diagnose. Barguil pådrog sig et piskesmæld under styrtet. 

- Jeg var bange, men i dag er det okay. Jeg mistede bevidstheden efter mit styrt, og i går ønskede de ikke at tage nogen risiko, så derfor blev jeg overført til et andet hospital. De første meldinger var virkelig alarmerende, men jeg er blevet mere rolig efter den anden diagnose, siger Warren Barguil i pressemeddelelsen

Ifølge holdet skal Barguil gå med en nakkekrave i ti dage, inden han skal undersøges igen. 

2. etape blev også endestation for holdets rutinerede franskmand Maxime Bouet, der måtte give op på grund af knæsmerter.

Han blev undersøgt mandag aften, og undersøgelse vakte mistanke om et brud på knæskallen, hvorfor han skal gennemgå en MR-scanning.

Udover de to Arkéa-Samsic-rytter udgik Louis Meintjes og Mark Cavendish (Dimension Data), Rigoberto Urán (EF Education First) og Girka Izagirre (Astana) også på 2. etape.

3. etape kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 15.10. Se sendeplanen for alle etaperne her.