Damsgaard: Det ligner en Landis

16x9

Det var på hviledagen den 21. juli i årets Tour de France, at Alberto Contador afgav en positiv dopingprøve.

Det meddeler den internationale cykelunion UCI. Og hvis den dato er rigtig, tyder det på bloddoping, mener dopingeksperten Rasmus Damsgaard.

For det er usandsynligt, at Contador har været så dum at tage kosttilskud eller lignende, der kunne indholde clenbuterol, midt under Tour De France.

Har samarbejdet med Contadors hold
- Hvis datoen er rigtig, så er det mere sandsynligt, at det er en Landis (den dopingdømte cykelrytter Floyd Landis, red.) Det vil sige, at han har fået en blodtransfusion med sit eget blod taget ud nogle måneder tidligere, hvor han brugte clenbuterol, som han så har fået tilbage i kroppen, skriver Rasmus Damsgaard i en sms til TV 2 Sporten.

- Eneste anden forklaring er, at laboratoriet har lavet en fejl i både A-og B-prøven, mener eksperten, der fra 2006 til 2009 samarbejdede med Bjarne Riis og Team Saxo Bank om at udvikle et antidopingprogram.

Damsgaard har også tidligere samarbejdet med Alberto Contadors nuværende hold, kasakhiske Astana.

En gammel, kendt dopingmiddel
Clenbuterol er et stof, der opbygger musklerne.

- Det har ingen præstationseffekt ud over at virke fedtforbrændende i dyr. Katrin Krabbe (tysk atletikudøver, red.) blev taget for det for mange år siden. En række udøvere er testet positive siden. Det mistænkes for at være tilsat en del kosttilskud. Amerikanske landmænd blev indlagt grundet forgiftning, fordi det var tilsat i foderet til deres dyr. Støvet blev indåndet og gav dem blandt andet hjerteflimmer, forklarer Rasmus Damsgaard.

Alberto Contador siger selv, at madforgiftning må være årsag til den positive test. Den spanske cykelstjerne holder pressemøde senere i dag.