RadioShack mister endnu en kaptajn

Det amerikanske cykelhold RadioShack tog til Tour de France med fire kaptaj­ner. Nu er der to tilbage. Efter sit styrt på fredagens etape har Chris Hor­ner nemlig valgt at sige stop.

"Har det meget bedre, den anden scan­ning af hovedet OK. Brækket næse og stort hæmatom på højre læg. Ingen start," skriver den 39-årige amerikan­er på Twitter lørdag morgen.

Kort efter blev Chris Horners exit fra Touren officielt bekræftet, og han er den anden rytter RadioShack mister tidligt i løbet. Også Janez Brajkovic er ude. Sloveneren styrtede på 5.etape og måtte køres ud af løbet i ambulance.

Dermed er de amerikanske hold nede på to kaptajner, men også Levi Leipheimer styrtede fredag og smed over tre minut­ter i klassementet, og derfor er han sandsynligvis ud af kampen om podie­pladserne. Det efterlader en kaptajn.

Tysker skal sikre succes
"Vi vil helt sikker være der for Andreas Klöden nu. Det er vores vigtigste opgave. Han har været god til at snige sig uden om de store styrt, og han ser virkelig stærk ud," sagde Levi Leipheimer allerede fredag aften til Cyclingnews.

Chris Horner mistede bevidstheden, da han styrtede godt 40 kilometer fra målstregen i Châteauroux - et styrt, der også kostede Sky-kaptajn Bradley Wiggins deltagelsen i Touren - og skal tilbringe weekenden på et hospital. Han kan ikke huske selve styrtet, fortæller en talsmand fra RadioShack.

Chris Horner blev nummer 10 i sidste års Tour de France og havde vist god form op til dette års udgave af løbet ved at vinde Tour of California. Nu skal det amerikanske hold så køre for tyske Andreas Klöden, der er nummer fem i klassementet, bare 10 sekunder efter den førende Thor Hushovd.