Tour-favoritter jagter Contador: Han er på toppen til Touren

Tre ryttere stikker ud, når snakken går på favoritterne i årets Tour de France. De to seneste års vindere, Chris Froome og Vincenzo Nibali, er lige nu ved at bygge formen op i løbet Critérium du Dauphiné.

Den sidste i favorittrioen er den tidligere dobbelte vinder af Touren, Alberto Contador, der lige nu restituerer efter sejren i Giro d’Italia. Og konkurrenterne skeler i høj grad til spanierens bedrifter i Italien.

- Jeg forventer nøjagtigt det samme i Touren. Han ved, hvordan man bliver klar til de store etapeløb, og jeg forventer, at han er på toppen til Tour de France, siger Chris Froome til TV 2 SPORT.

Alberto Contador viste kun få svaghedstegn igennem det tre uger lange Grand Tour-løb. Derfor forventer den forsvarende Tour-vinder, Vincenzo Nibali, at Contador møder op i storform.

- Alberto kørte rigtig flot i Giro d’Italia. Det gik rigtig godt, men han havde en lille krise den sidste dag. Men en som Contador kommer til Touren godt forberedt, siger Vincenzo Nibali til TV 2 SPORT.

Derfor arbejder både Vincenzo Nibali og Chris Froome lige nu målrettet til Critérium du Dauphiné for at komme op på den standart, som Contador satte i Giroen.

- De fleste af os har været i højdetræningslejr og har trænet hårdt. Og det her er den sidste rigtig test for os inden Tour de France. Det er vigtigt for os at prøve forholdene og se, hvor vi står. Du så Alberto Contador arbejde hårdt Giroen, siger Chris Froome.

- Det handler om at gøre det godt her til sidst for at nå frem til Tour de France i god form. Jeg vil køre en god etape med holdet i bjergene, siger Vincenzo Nibali.

Allerede på dagen, hvor Contador vandt Giro d’Italia blev fokus rettet ind mod det næste store mål, som altså er Tour de France, der begynder den 4. juli.

- Jeg begynder at arbejde på den gule trøje i aften, når vi hviler ud og går i seng. Der er stadig lang tid til Touren begynder. Vi vil gøre vores bedste og se, hvad det fører til, sagde Alberto Contador iført den lyserøde trøje.

Og specielt Chris Froome er sprudlende og glæder sig til at teste formen for alvor i Critérium du Dauphiné.

- Jeg har det godt og er klar til at køre løb. De næste dage finder vi ud af, hvor jeg står, siger Froome.

Tour de France begynder den 4. juli i den hollandske by Utrecht.