Grøn Cavendish glad for nye regler

16x9

Mark Cavendish jublede over den grønne trøje og nye regler i Touren

Mark Cavendish har før vundet både fem og seks etaper uden at vinde den grøn­ne trøje i Tour de France, men i år lykkedes det endelig for sprinteren, der med sejren på Champs Élysées nåede fem sejre i år og 20 i alt.

"Jeg er meget lykkelig. Jeg er så stolt af drengene. Det er en god måde at vinde Touren på," sagde HTC-High­road-rytteren og fortsatte:

"Jeg er så glad. Vi har arbejdet så hårdt for det. De har ændret reglerne i år. Hvis man vinder fem etaper, får man normalt den grønne trøje. Det gik, men hvis de havde gjort det samme de sidste år, kunne jeg have badet mig til den grønne trøje."

Mark Cavendish henviste til, at regler­ne for pointkonkurrencen i år er æn­dret, så der har været færre indlagte spurter på etaper. Blot en enkelt har der været på årets etaper, ofte halvvejs. Selvom om briten altså har haft nemmere ved at få den grønne trøje, så har det stadig været hårdt.

"Jeg måtte virkelig kæmpe for det. Det var hårdt, men det var det værd. Vi har fået seks etapesejre. Fem til mig og en til Tony Martin. Den grønne trøje. Vi er super glade."