Næste år satser Riis mest på Touren

16x9

Alle har været enige om, at var der en rytter, som kunne gabe over både Tour de France og Giro d'Italia, så var det Saxo Bank-SunGards Alberto Contador.

Men efter at have vundet en hård Giro, har spanieren ikke haft kræfter i Touren, og holdejer Bjarne, slår nu også fast, at konklusionen lige nu er, at man næste år opgiver drømmen om at vinde begge løb.

"Hvis der skal være et svar i dag, så må det umiddelbare svar være ja. For vi prioriterer nok Touren mere end Giroen," siger Bjarne Riis.

"Men det er nødvendigt at få det hele lidt på afstand. Vi begynder allerede nu at kigge fremad: Hvor kan vi forstærke, og hvor kan vi stramme op. Det er det fede ved det," siger han.

Det har især været tydeligt i bjergene, at Alberto Contador har haft problemer med at følge med konkurrenter, der alle har droppet Giroen i år.

Riis rejser hjem med blandede følelser
Spanieren har taget sekunder på enkelte etaper, men i det store billede er han blevet distanceret af både Fränk og Andy Schleck samt Cadel Evans, når det er gået opad.

Contador sluttede på dette års femteplads - 3,57 minutter efter vinderen Evans.

"Det er med blandede følelser, at vi står her i dag. Vi kom jo for at vinde. Det lægger vi ikke skjul på. Men et eller andet sted skal vi også være tilfredse. Vi kæmpede med det, vi havde," siger Bjarne Riis.

"Vi har haft en del nye ryttere, og det skal vi også have til at spille sammen. Jeg synes, at det har været vildt spændende at arbejde med Alberto indtil nu," siger han.

En del af Contadors manglende formåen i dette års Tour har også affødt kritik af holdet.

Folk som Jesus Hernandez, Daniel Navarro, Benjamin Noval og Richie Porte har ikke leveret på det forventede niveau.

" Kritik er nogle gange positivt og egentlig okay at få. Det er nemt at give kritik, for i lænestolen er det hele meget nemmere. Nogle gange er virkeligheden en anden."

"Jeg synes, at alle har støttet Contador, så godt de kunne. Manden skal jo også have benene til at kunne gøre en forskel, og det har han ikke haft," siger Bjarne Riis.