Astralis får perfekt start på verdens største turnering - slår stjerner i drama

16x9
Lukas ’Gla1ve’ Rossander og Astralis vandt første kamp af Majoren i London mod Na'Vi. Foto: Astralis

Alle 30 runder skulle der til, før de danske verdensettere fra Astralis vandt over Na’Vi ved Major-turneringen i London.

Sent onsdag aften var der storkamp i verdens største Counter-Strike-turnering, Majoren i London, hvor danske Astralis mødte ukrainske Na’Vi i en kamp mellem verdens i øjeblikket bedste og næstbedste hold.

Og kampen levede op til de høje forventninger, da den balancerede på en knivsæg hele vejen igennem, inden Astralis til sidst vandt den tætte kamp med 16-14. Til stor glæde for Astralis-lejren:

- Jeg er meget glad for sejren. Det var en vild kamp, siger Lukas ’Gla1ve’ Rossander i et interview umiddelbart efter kampen.

- Disse kampe er altid så vanvittigt intense. Hver runde er jeg så bange for, at vi løber ind i deres stacks. Tak for endnu en stor kamp til Na'Vi, siger holdets træner Danny ’zonic’ Sørensen på sin Twitter.

Træneren henviser til Na’Vis berømte stacks, hvor de satser på at fange modstanderen i at angribe det forkerte sted. Disse formåede at de danske verdensettere at undgå i sidste ende, og dermed fik de en perfekt start på de indledende runder i den halvårlige turnering, som betragtes som mest prestigefyldte turnering inden for Counter-Strike.

Astralis' nyeste spiller, Emil 'Magisk' Reif, endte på toppen af scoreboardet for Astralis med 24 kills. Samme antal havde stjernen, som af mange bliver betragtet som verdens bedste spiller, Aleksandr 's1mple' Kostyliev. 

Astralis og resten af verdens bedste hold kæmper om en billet til knockoutkampene i Wembley Arena. Kampen for det fortsætter torsdag omkring klokken 14, hvor danskerne møder russiske Vega Squadron.

Systemet i den indledende runde er bygget op på den måde, at man skal vinde tre kampe for at gå videre. Taber man tre, er man ude.

Astralis er det eneste danske hold ved Majoren, efter at Optic og North ikke formåede at kvalificere sig i den afsluttende kvalifikation.

Der er en million dollars i præmiepuljen.