Fodboldfans protesterede mod e-sport under kamp

16x9
Young Boys er med i Champions League i denne sæson, men der har endnu ikke været protester i den vigtigste europæiske klubturnering. Foto: Alain Grosclaude / Ritzau Scanpix

De gider ikke en ny e-sportssatsning i den schweiziske fodboldliga. Derfor protesterede fans ved et klassisk opgør søndag.

Da Young Boys og FC Basel mødtes i et klassisk opgør i den schweiziske liga søndag eftermiddag, måtte kampens dommer afbryde opgøret hele to gange.

Årsagen var, at fans fra begge lejre både i første og anden halvleg kastede tennisbolde og controllere fra konsoller på banen som en protest mod e-sportssatsninger hos begge mandskaber.

- I flere måneder er emnet for e-sport gentagne gange blevet diskuteret i medier og på stadioner. Fra marts 2019 skal den schweiziske fodboldliga starte sin egen liga. Dette har absolut ingenting at gøre med vores sport og vores klubs værdier! Det handler udelukkende om fortjeneste!

Sådan var meldingen efter aktionen på et fanforum for Young Boys-supportere.

- Fodbold er en holdsport og ikke en individuel sport!

Protesten kommer efter rygter om, at det schweiziske forbund og ligaklubberne vil have en liga i e-sportsregi.

Det er både Young Boys- og FC Basel-fans, der er imod den øgede satsning på den virtuelle sportsgren, hvor klubberne i ligaen vil øge fokus rent økonomisk.

Den lokale journalist Stephan Gutknecht tweetede undervejs i protesterne fra tilhængerne med paroler som "Vi kæmper uden pause med e-sport". 

FC Basel havde måske haft brug for yderligere pauser i opgøret, som førerholdet Young Boys vandt med suveræne 7-1.