Danskerhold leverer VM-sensation – sender favoritter ud

16x9
. Foto: Robert Reiners / Ritzau Scanpix

'G2 Esports' er klar til VM-semifinalen i League of Legends efter at have slået turneringsfavoritterne 'Royal Never Give Up'.

Danske Martin ”Wunder” Hansen var lørdag eftermiddag en del af det kommentatorerne kaldte ”den største overraskelse i League of Legends historie”.

I BEXCO-arena i den sydkoreanske by Busan, lykkedes det nemlig for Martin ”Wunder” Hansen og holdkammeraterne fra 'G2 Esports' at slå de kinesiske VM-favoritter fra 'RNG' - Royal Never Give Up.

Hvad er League of Legends?

  • League of Legends er et såkaldt Player vs Player, hvor man dyster fem mod fem.
  • Hver spiller vælger en ’champion’, som de styrer, og som har forskellige evner og roller på holdet.
  • Man spiller på én bane, der kaldes ’Summoners Rift’, som består af tre såkaldte ”lanes” – ’Top’, ’Mid’ og ’Bot’.
  • Man vinder ved at bryde modstanderens base ned, og smadre den såkaldte ”Nexus”, eller hvis det modsatte hold overgiver sig.

'G2 Esport' er kommet ind til turneringen som det bare tredjeseedede hold fra Europa, mens RNG er Kinas førsteseed og tidligere på året vandt den prestigefyldte turnering ’Mid Season Invitational’ – også kendt som MSI.

Derfor var det også som kæmpe underdogs G2, gik ind til kvartfinalen, hvor der spilles bedst af fem.

Og der skulle alle fem games til, før at G2 med en 3-2 sejr havde leveret sensationen.

Dermed er G2 nu klar til semifinalen, hvor der venter et opgør mod et andet kinesisk hold i ’Invictus Gaming’, der ligeledes leverede lidt af en overraskelse, da de slog det koreanske førsteseed 'KT Rolster'.

Kampens forløb

I første spil levede RNG op til favoritværdigheden og satte sig tungt på tingene.

Det var særligt takket være 'AD-Carry Jian "Uzi" Zi-Hao', der af mange anses som den bedste League of Legends-spiller i verden. Med 6/0/5 på 'Lucian', var han nøglen til, at RNG efter lidt over en halv times spil tog det første stik.

Men i andet spil lykkedes det for G2 at udligne, og det var blandt andet takket være danske Martin ”Wunder” Hansen. I et næsten perfekt kampe for det europæiske hold, var det nemlig ham, der løb med titlen som kampens spiller med en 5/1/5 score på 'Akali'.

Spil tre var overstået på bare 25 minutter, efter en kontrolleret indsats fra RNG, der ikke gav meget væk til G2. Dermed lignede det en favoritsejr, da de stod med matchbolden inden spil fire.

Her kom G2 blæsende ud fra start, og fik et par tidlige 'kills' til Luka "Perkz" Perković. Men også Martin ”Wunder” Hansen ville lege med, og sluttede med 4/0/3 på 'Ryze', i en kamp hvor G2 kun gave et eneste 'kill' væk.

Dermed lurede sensationen inden det femte og afgørende game, og her var det igen europæerne, der kom bedst fra start. To kills tidligt i botlanen gav momentum til G2, der udbyggede føringen markant som spillet skred frem. Og selvom RNG var tæt på at levere et mirakuløst comeback, så lykkedes det for G2 at gå hele vejen og cementere overraskelsen.

Flere danskere i spil

Søndag spilles de andre to kvartfinaler, og her er det igen med dansk deltagelse. Det førsteseede hold fra Europa ’Fnatic’ har nemlig to danskere i folden.

Midlaner Rasmus ”Caps” Winther og jungler Mads ”Broxah” Brock-Pedersen, der begge leverede store præstationer i gruppespillet, og som af mange anses som to af de bedste spillere på deres position i Europa. Fnatic er ifølge eksperterne smalle favoritter, når de møder kinesiske ’Edward Gaming’.

Også i søndagens anden kvartfinale kan to danskere komme i spil. Amerikanske Cloud 9 råder over startende midlaner Nicolaj ”Jensen” Jensen og back-up jungler Dennis ”Svenskeren” Johnsen.

De møder sydkoreanske ’Afreeca Freecs’, der nu er eneste tilbageværende hold til fra den suverænt mest vindende region nogensinde.

Ud af syv verdensmesterskaber i League of Legends, er det fem gange et koreansk hold, der er løbet med sejren.