Holdkaptajn skiftet ud kort før BLAST - North kontaktet for hjælp

16x9
North er ikke selv blevet inviteret til BLAST Pro Series-turneringen. Foto: North.gg

Det amerikanske hold Cloud9 må undvære holdkaptajnen Maikil 'Golden' Kunda Selim under fredagens gruppekampe ved BLAST Pro Series.

Fredag aften klokken 19 blev den store Counter-Strike-turnering BLAST Pro Series skudt i gang i Royal Arena, men hos det amerikanske hold Cloud9, manglede der en markant profil.

Bare en time før turneringen gik i gang, blev det meldt ud, at Cloud9's in-game leader (holdkaptajn, red.), Maikil 'Golden' Kunda Selim, ikke kunne spille de to første gruppekampe fredag på grund af helbredsproblemer. I stedet træder holdets træner, Soham 'valens' Chowdhury, ind som den femte spiller.

- Han er lederen af holdet og ham, der skal bære holdet frem i de svære tider. Det bliver utrolig svært for dem at holde det høje niveau uden ham. Specielt fordi de skal spille med deres træner, som slet ikke har det samme individuelle niveau.

- Forestil jer Danmarks fodboldlandshold, hvor Simon Kjær skiftes ud, og Åge Hareide skiftes ind. Det bliver ikke det samme, det kan jeg godt garantere. Manden har spillet Counter-Strike i mange år og har selvfølgelig en masse taktisk viden, men han lægger jo ikke de samme timer i at forbedre sig individuelt og være skarp. Det kommer til at blive rigtig svært for ham, siger TV 2 SPORTs CS:GO-ekspert Casper "cadiaN" Møller, der til daglig er netop holdkaptajn hos North.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger var det kaotisk i timerne op til, at Cloud9's udskiftning blev officiel. Indskiftningen af træneren var således sidste nødløsning, og RFRSH Entertainment, der står bag BLAST Pro Series i København, har været inde over for at finde en anden løsning.

RFRSH skulle således have kontaktet Norths sportsdirektør, Jonas Svendsen, for at høre, om en af Norths stjerner kunne træde ind som erstatning for den sygdomsramte 'Golden' i de første to gruppekampe.

Ovenstående oplysninger vil Norths pressechef, Christian Slot, ikke kommentere på, men han slår fast, at North-spillere ikke kommer på tale i BLAST Pro Series i denne omgang.

- Vores spillere har desværre ikke mulighed for at deltage ved turneringen, da de har andre planer. Derfor kan ingen af dem træde ind med så kort varsel, siger Christian Slot.

Noget tyder på, at helbredsproblemer hos 'Golden' ikke er mere alvorlige, end han måske kommer på tale til lørdagens tre sidste gruppekampe. Cloud9's General Manager, Jonathan Tran, skriver således på Twitter, at 'Golden' 'har det godt nu og allerede spiser sit andet æble'. Samtidig meddeler han, at træneren er klar til at overtage pladsen:

Følg BLAST Pro Series fredag aften fra klokken TV 2 Zulu, hvor de første indledende kampe spilles. Lørdag begynder gruppekampene klokken 13 og sendingen fortsætter frem til finalen lørdag aften.