Verdensstjerner vil have Astralis ned med nakken i Royal Arena

Det danske CS:GO-hold Astralis er storfavoritter, når BLAST Pro Series afvikles fredag og lørdag, men konkurrenterne er kommet med en klar mission.

Se BLAST Pro Series fredag aften fra klokken 18.10 på TV 2 Zulu

Royal Arena og 12.000 Counter-Strike-fans skal lørdag danne rammen om afgørelsen på BLAST Pro Series-eventet i København, men allerede fredag aften indledes turneringen med de første gruppekampe.

Det vil føles bedre at slå Astralis end et af de andre hold

Oleksandr "s1mple" Kostyliev, Na'Vi

Her er det ikke kun det eftertragtede trofæ og en førstepræmie på 815.000 kroner, de seks hold kæmper om. Verdensranglistens klare nummer ét, danske Astralis, er nemlig et mål for flere af rivalerne, der er kommet til København. Det fortæller FaZes bosniske stjerne, Nikola 'NiKo' Kovač:

- Vi kommer ind til turneringen med stor selvtillid, efter vi vandt vores sidste turnering (Epicenter i Mosvka, red.). Vi er kommet for at vise, at vi kan slå Astralis.

Kan I det?

- Ja, det kan vi, lyder det selvsikkert fra bosnieren, der beundrer Astralis' hårde arbejde de seneste mange måneder.

- Alle hold vil virkelig gerne slå Astralis, så alle er motiverede for at overtage deres plads. Alle andre hold ved godt, de må arbejde meget hårdere for at nå dertil, hvor Astralis er. Det er af en af de største grunde til, at vi og andre har fundet et højere niveau frem.

'karrigan' er på hjemmebane

Langt størstedelen af de 12.000 tilskuere vil formentlig heppe på Astralis, men de bliver ikke de eneste danske repræsentanter ved BLAST-turneringen i København.

Hos FaZe finder man også danske Finn 'karrigan' Andersen, der er under stort pres for at levere, efter han ved Major-turneringen i september blev degraderet fra sin rolle som in-game leader (holdkaptajn, red.). Derfor håber han, at turneringen i Royal Arena kan være endnu et skridt i den rigtige retning for FaZe.

- Det føles godt at være tilbage. Sidste år missede vi lige nøjagtig at komme i finalen mod Astralis. I år er vi kommet for revanche. Det vil selvfølgelig være en drøm at slå Astralis, men jeg vil også gerne møde Na’Vi i finalen, så hele publikummet er på vores side. Ligegyldigt hvad vil vi bare gerne i finalen, så vi kan vise, vi fortjener at være her og vinde turneringen, siger 'karrigan'.

Portræt af Finn 'Karrigan' Andersen og hans udfordrende tid hos FaZe Video: Kasper Søgaard Alstrup

Selv slår Astralis fast, at hævnens time er kommet, efter de sidste år tabte finalen til det daværende SK Gaming - nu MIBR (Made in Brazil). Specielt første kamp mod netop MIBR fredag aften bliver det første store delmål.

- Astralis mod MIBR er et personligt opgør. De er lidt en rival for os. Jeg tror, vi er et bedre hold end MIBR lige nu, og det vil jeg bare gerne ud og bevise, siger Astralis' holdkaptajn, Lukas ’gla1ve’ Rossander.

Det siger de andre stjerner om Astralis

Oleksandr "s1mple" Kostyliev, Na'Vi: Det vil føles bedre at slå Astralis end et af de andre hold. Det giver selvtillid, når man slår verdens bedste hold.

Marcelo "coldzera" David, MIBR: Det var en god kamp sidste gang i Istanbul, og vi kommer ind til kampen med stor selvtillid. Nu vil vi bevise, at vi kan slå dem.

Egor "flamie" Vasilyev, Na'Vi: Der er ikke kun ét godt hold her. Så det er ikke hundrede procent sikkert, at Astralis bare går i finalen. Der er mange gode hold, og vi vil prøve vores bedste i forsøget på at vinde alle kampe, og ligegyldigt hvem vi møder i finalen, hvis vi når dertil, så vil vi prøve at vinde.

Gabriel "FalleN" Toledo, MIBR: I den her turnering skal du næsten vinde alle kampe for at gå i finalen, så selvom vi slår Astralis, så nytter det ikke noget, hvis vi ikke færdiggør arbejdet i de næste kampe. Så alle er en trussel og farlige. Hvis du ser på holdene, der er med, så er niveauet højere end normalt. Na’Vi og FaZe ser også farlige ud.

Jake "Stewie2K" Yip, MIBR: Lige nu er Astralis vores største rivaler, fordi de klarer sig virkelig godt. De har været det bedste hold det seneste år, og det er svært at slå dem. Vi vil virkelig gerne slå dem, men vi har kæmpet med at slå dem. Det er sådan, rivaliseringen ligesom er opstået.

Følg BLAST Pro Series fredag aften fra klokken 18.10 på TV 2 Zulu, hvor de første indledende kampe spilles. Lørdag begynder gruppekampene klokken 13 og sendingen fortsætter frem til finalen lørdag aften.