Danskere i tidligt exit efter trist og hektisk optakt

16x9
Fragsters røg ud i den indledende fase i Atlanta (arkiv). Foto: Ida Guldbæk Arentsen / Scanpix Denmark

Da Lucas ’Bubski’ Andersen pludselig fik et angstanfald ved en mellemlanding, måtte CS:GO-holdet Fragsters handle hurtigt.

Denne uges tur til Atlanta kommer spillerne fra Counter-Strike: Global Offensive-holdet Fragsters nok sent til at glemme.

Ikke så meget for det, der skete under kampene i turneringen Dreamhack Open. Her spillede holdet, som er nummer 29 i verden, to kampe. Først mod amerikanske Rogue fredag og senere mod franske Vitality lørdag aften. Begge endte i nederlag og dermed et exit fra turneringen.

Med det blev der også sat punktum for en uge med triste og alvorlige omstændigheder. Optakten udviklede sig således pludselig dramatisk, da holdets ene spiller Lucas ’Bubski’ Andersen fik et angstanfald ved mellemlandingen i Paris’ lufthavn.

Dette satte holdet på overarbejde. De nægtede at melde afbud til turneringen, selvom det havde været det letteste at gøre. I stedet satte de en jagt i gang på en ny femte spiller, som kunne udfylde Lucas ’Bubski’ Andersens rolle.

Denne eftersøgning lykkedes, da estiske Kevin ’hs’ Tarn fredag straks satte sig på den første afgang mod Atlanta. En afgang, som ikke tillod megen forsinkelse, før Fragsters var nødsaget til at måtte melde afbud. Turneringsarrangørerne valgte at give ’hs’ og de fire danskere lidt ekstra tid og udsatte kampen en smule, hvilket banede vej mod holdets deltagelse.

- 40 til 50 timer uden søvn, nærmest ingen mad og løben rundt hele dagen for at pakke mine ting og spille, skrev Kevin ’hs’ Tarn på sin Twitter efter fredagens nederlag.

Med nederlaget lørdag aften til Vitality stoppede turneringen for det hårdt prøvede danske hold, der var tilsat estisk krydderi.

- Første gruppeexit for os i en stor turnering. Vi formåede ikke at vinde en kamp, selvom ’hs’ spillede stort. Tak for at komme med så kort varsel. Hvis vi havde få dages træning, tror jeg, vi kunne nå playoff. Men tak for kampen, Team Vitality. Vi blev slået, skriver Fragsters-spiller Ismail ’refrezh’ Ali på sin Twitter.

Lucas ’Bubski’ Andersen, som altså kun nåede til mellemlandingen i Paris, har siden fået professionel hjælp og holder fortsat fast i sin beslutning om at holde pause fra scenen. Han håber dog på at vende tilbage engang, når han får ro på igen.