Dansk succes ved stor, international CS-turnering

16x9
Markus Kjærbye har tidligere spillet for Astralis. Nu tørner han ud for North. Foto: Ritzau Scanpix

Danmarks to bedste Counter-Strike-hold Astralis og North er videre til semifinalerne ved ECS Season 6 Finals. Astralis er forsvarende mester.

Danmark er en dominerende nation på den internationale scene for computerspillet Counter-Strike: Global Offensive.

Natten til lørdag spillede både Astralis og North sig således i semifinalen ved ECS Season 6 Finals i Arlington, Texas. De blev begge nummer to i gruppespillet og kan derfor først møde hinanden i en eventuel finale.

Astralis, der ligger nummer et på verdensranglisten, er videre efter en sejr over ranglistens nummer fem, mousesports, på 2-0. Map-cifrene er dog lidt tættere, end det endelige resultat afspejler. I den første bane, Mirage, vandt Astralis med mindst mulig margin 16-14 efter at have tabt hele 10 runder i træk og været bagud med 3-10.

I den anden bane, Nuke, vandt Astralis 16-13 efter endnu et comeback. De danske verdensstjerner vendte 6-12 til 16-13 ved at vinde 10 ud af de sidste 11 runder.

North måtte ud i tre baner

Også North, der har base i Parken i København, måtte kæmpe sig igennem en skarp duel for at sikre semifinalepladsen.

Klodens 10.-bedste hold besejrede NRG, der rangerer som nummer otte, med 2-1 i baner. Danskerne vandt 16-14 på den første bane, Nuke, hvor de var bagud med hele 1-9 undervejs.

Derefter havde københavnerne to chancer for at sikre sejren ved stillingen 15-13 i den anden bane, Inferno. Det lykkedes dog ikke, og efter forlængelse blev North slået 19-22. 

I den tredje og afgørende bane, Cache, kom North bagud med 7-0, inden holdet vandt 10 af de sidste 12 runder og sikrede pladsen i semifinalen med cifrene 16-11.

Har sikret 425.000 kroner

I kampen om finalepladsen skal North møde brasilianske MIBR, der ligger nummer seks i verden. Astralis skal møde svenske Ninjas in Pyjamas, der ligger nummer syv på ranglisten. Tidligere på efteråret var NiP i finalen ved Blast Pro Series i København, hvor både Astralis også deltog. NiP tabte ved den lejlighed til NaVi. 

Semifinalerne spilles også bedst af tre maps. Den først kamp spilles lørdag aften dansk tid.

ECS Season 6 Finals er som navnet antyder en finaleturnering, hvor otte hold har kvalificeret sig. Den samlede præmiepulje er på 660.000 dollar – 4,3 millioner kroner.

Vinderen af turneringen får 1,6 millioner kroner, mens der er knap 800.000 kroner til den tabende finalist. De tabende semifinalister rejser hjem med en trøstepræmie på 425.000 kroner.