Astralis på jagt efter årets 10. store trofæ

16x9
Årets sidste BLAST Pro Series løber i weekenden af stablen i Lissabon Foto: BLAST Pro Series

BLAST Pro Series er tilbage for fuld styrke, når de bedste hold i verden indtager Lissabon i Portugal den 14-15 december.

I årets sidste store Counter-Strike turnering skal Astralis forsøge at vinde endnu et trofæ til deres hurtigt voksende samling.

Det er årets tredje og sidste BLAST Pro Series, og i denne omgang skal det afholdes i Lissabon. Astralis kommer med masser af selvtillid efter sidste weekends ESL Pro League sejr i Odense og håber at vinde holdets 10. store titel i 2018.

Med præmiepenge for 1,64 millioner kroner, hvoraf vinderen løber afsted med 820.000 kroner, er der meget på spil for de seks deltagende hold. Rent mentalt kan det også betyde meget for samtlige hold at kunne slutte året af med manér.

Astralis vil slutte året af på bedste vis

Selvom Astralis har haft et rigtig godt år, har det været med blandede resultater i BLAST Pro Series-regi.

Godt nok vandt de i september årets første BLAST Pro Series-titel i Istanbul, men de måtte tage til takke med en skuffende tredjeplads i den seneste BLAST Pro Series-turnering. Det skete på hjemmebane i Royal Arena, hvor Natus Vincere (’NaVi’) løb med sejren, efter at have vundet finalen over Ninjas in Pyjamas (’NiP’).

Både NaVi og NiP er deltagere ved weekendens turnering, så det bliver ikke nemt, hvis Astralis vil hæve trofæet lørdag aften.

Vi har haft nogle vigtige nederlag, mere end vigtigere sejre. Især vores nederlag til North i Stockholm, og da vi tabte på hjemmebane i København.

Nicolai 'dev1ce' Reedtz

Nicolai 'dev1ce' Reedtz fra Astralis pointerer, at nogle vigtige nederlag har medført, at holdet stadigvæk har lyst til at vinde.

 - Vi har haft nogle vigtige nederlag, mere end vigtigere sejre. Især vores nederlag til North i Stockholm, og da vi tabte på hjemmebane i København. De to turneringer har været rigtig vigtige for at give os en sult, på at vi stadigvæk skal arbejde hårdt, siger 'dev1ce'.

Holdets in-game leader, Lukas ’ gla1ve’ Rossander, har også motivationen i top, inden årets sidste turnering.

- Sejrene er det fedeste for os. Det er klart det vi stræber efter hele tiden, siger 'gla1ve'.

Et eksplosivt turneringsformat

BLAST Pro Series har et anderledes turneringsformat end mange af de andre Counter-Strike turneringer.

Der er seks deltagende hold fra verdenseliten, som hver især skal møde hinanden én gang i en 'bedst af en bane'-kamp. De to bedste hold avancerer så til finalen, hvor der spilles bedst af tre baner.

Alle seks hold spiller samtidigt på den store 'A'-formede bane. Det giver seerne god mulighed for at følge deres yndlingshold, og vælge de mest spændende kampe.

Udover Astralis, NiP og NaVi er det FaZe med danske Finn 'Karrigan' Andersen, MIBR (made in Brazil- det tidligere ’SK Gaming’) og de tidligere Major-vindere Cloud9, der skal bringe de danske seere Counter-Strike i verdensklasse fra Lissabon.

Du kan komme helt tæt på alle kampe, når TV 2 ZULU og TV 2 PLAY inviterer dig med til BLAST Pro Series i Lissabon fredag og lørdag.