- Mit største ønske er gået i opfyldelse, siger rørt Astralis-stjerne i hilsen til afdød far

Astralis’ triumf betyder ekstraordinært meget for Peter ’dupreeh’ Rasmussen. Hans far døde umiddelbart inden majoren begyndte.

For Peter ’durpeeh’ Rasmussen vil Astralis’ sejr i Katowice for evigt stå som noget ganske særligt.

Hans far døde af kræft umiddelbart inden turneringen, hvorefter holdkammeraterne meldte ud, at de ville kæmpe for både ’dupreeh’ og hans far under verdens største turnering.

Efter finalesejren over ENCE fik følelserne frit løb.

- Det er det største ønske, jeg nogensinde har haft. Jeg er glad for at kunne gøre min far og min familie stolte. Men også alle vores fans og alle andre i e-sport. Det er uvirkeligt, at vi har gjort det.

- Det har været vores mål i ret lang tid, at vi kunne vinde to majors i træk, sagde en rørt Peter 'dupreeh' Rasmussen lige efter triumfen.

Astralis slog ENCE med 2-0 i finalen, hvor der aldrig rigtigt var tvivl om udfaldet.

- Den her var til dig, skriver Peter 'dupreeh' Rasmussen til sin far i et opslag på Twitter. 

Over for TV 2 SPORT fortæller Peter 'dupreeh' Rasmussen, at især flyturen til Polen var hård, fordi han rejste et par dage efter holdkammeraterne på grund af faderens død. 

- Det var hans sidste ønske, at jeg kom herned og spille. At jeg så vinder, det gør det endnu bedre.

- Undervejs har jeg snakket meget med vores sportspsykolog Lars, og så har jeg haft god kontakt med min søster, som også er hernede. Det har gjort, at jeg har følt mig godt tilpas, siger Peter 'dupreeh' Rasmussen til TV 2 SPORT.

Peter 'dupreeh' Rasmussen giver interview omkring sin far efter den flotte triumf. Video: TV 2 SPORT

Hyldes af eksperter 

Efter danskernes tredje majorsejr i historien fortalte North-spilleren Casper ’cadiaN’ Møller, at ’dupreeh’s personlige historie gør ham til en endnu større stjerne i miljøet.

- Du er en kæmpe inspiration for alle os, der prøver at opnå de ting, I gør. Og så med sådan en bagage fra privatlivet. Det er flot, lyder det fra ’cadiaN’, der er ekspert på TV 2 Zulu og TV 2 SPORT.

Også den tidligere Astralis-spiller Finn 'karrigan' Andersen, der har været ekspert på TV 2 under majoren, sender en hilsen til 'dupreeh'. 

- Tillykke til Astralis og stor respekt til 'dupreeh' for alt, hvad du har været igennem før og under turneringen. Jeg er stolt af dig, skriver han på Twitter.

Astralis vandt 2-0 i finalen.