Derfor var Buffon rasende

16x9

Selv om man netop har spillet sig i EM-finalen, betyder det ikke nødvendigvis, at alt er lutter smil og latter i omklædningsrummet.

Den italienske målmand Gianluigi Buffon var i hvert fald stærkt irriteret efter semifinalen mod Tyskland i Warszawa torsdag aften.

Den erfarne keeper mente, nogle af hans holdkammerater havde bragt sejren i fare, fordi de sjuskede på en række oplagte kontrachancer, da Tyskland kastede alt frem til sidst.

"Jeg var irriteret, da slutsignalet lød, for jeg jubler ikke over andenpladser, og jeg var sur, fordi vi kunne have undgået, at det blev så spændende i de sidste fem minutter," siger Gianluigi Buffon ifølge AFP.

Kræver modenhed
Ved stillingen 2-0 fik italienerne en håndfuld åbne scoringsmuligheder, som blev misbrugt. I stedet fik Tyskland reduceret til 1-2 på straffespark, da der stadig manglede et par minutter af overtiden.

"Hvis du kan lave syv mål mod Tyskland, skal du lave syv mål. Hvis de var kommet på 2-2, ville de have slået os 10-2 i i den forlængede spilletid."

"Vi skal blive mere modne og lære, at selv om fodbold normalt er en leg, så er det ikke en leg mere, når du står i en EM-finale," siger den 34-årige målmand.

Han varsler nu interne samtaler på holdet, inden de azurblå møder Spanien i finalen på søndag.

"Det er noget, der skal forbedres. Flere af de unge spillere skal lære det, ellers bliver folk i den gamle garde, som jeg tilhører, sure," siger Buffon, der ellers mener, at hans hold spillede en stor kamp.

EM-deltagelse: Ottende gang
Bedste placering: Guld i 1968
Landstræner: Cesare Prandelli
Kampe i gruppespillet (C):
10. juni mod Spanien
14. juni mod Kroatien
18. juni mod Irland