Ren farce i fodboldkamp: Miniputnation taber 46-0

16x9

Mikronesiens landshold fortsætter sin ekstreme nedtur i Pacific Games, der afholdes på Papua Ny Guinea.

I holdets første kamp blev Mikronesien besejret med hele 30-0 af Tahiti, og søndag kunne Mikronesiens landstræner Stan Foster nemlig se sit hold blive banket med hele 38-0 af Fiji.

Men der stopper de vilde nederlag ikke.

For i mandagens kamp tabte Mikronesien nemlig igen. Og denne gang med endnu større cifre, idet holdet tabte 46-0 til Vanautu.  

Kæmpesejren til Vanautu blev nærmest endnu mere bizar af, at holdet skulle bruge mindst 38 mål for at gå videre i turneringen. Det lykkedes mod stakkels Mikronesien. 

BBC journalist Kevin Darling var til stede ved kampen, og kunne på Twitter blandt andet rapportere om en scorekeeper, der i den grad kom på overarbejde og i sidste ende simpelthen valgte at forlade kampen, da scoren stod cirka 32-0. 

En af Vanataus spillere, Jean Kaltack, scorede hele 16 af målene mod Mikronesien.

BBC journalisten afsluttede sin dækning af kampen med at spørge sine følgere, om Barcelona-stjernen Lionel Messi ville kunne vinde over hele Mikronesiens hold, hvis de spillede 11 mod 1.

Det skal dog siges, til Mikronesien-spillernes forsvar, at en stor del af dem blot fik deres fodbold-debut for 18 måneder siden!

Det enorme nederlag i Pacipic Games er - måske ikke så overraskende - en verdensrekord.

Pacific Games spilles dog som en U23-turnering, så det er endnu uvist, om det internationale fodboldforbund FIFA registrerer og godkender rekorden.