Kommentator: Sådan agerer Superligaens top-3 i transfervinduet

Kommentator og journalist Peter Brüchmann vurderer, hvordan FCK, AaB og FCM kommer til at agere i januars transfervindue

Januar er spekulationernes og rygternes måned i fodboldverdenen, når transfervinduet gør det muligt for klubberne at sælge ud og/eller forstærke trupperne.

Superligaen er ingen undtagelse, og ifølge journalist og kommentator Peter Brüchmann bliver det især en hektisk måned i FC Midtjylland.

De forsvarende mestre kollapsede mere eller mindre hen mod slutningen af Superligaens efterårssæson og røg ned på tredjepladsen efter FC København og AaB.

- Det kan godt blive vildt, hvor man går ud og sælger dyrt og går ud og køber noget på en høj hylde, som man så dem gøre med Kadlec, siger Peter Brüchmann.

Han mener især, at salgsobjekterne er Erik Sviatchenko og Pione Sisto. Førstnævnte er ifølge TV 2 SPORTs oplysninger i kontakt med fem udenlandske klubber, og han vil også gerne videre allerede i januar.

- Hele FC Midtjyllands model er vild. Det er bragende underskud, som man vandt mesterskabet på, og man finansierer det her underskud, når man spiller europæisk og sælger spillere, siger Brüchmann.

Superligaens førerhold FC København får et stille transfervindue, mener Brüchmann. Her gælder det især om at få kontinuitet ind i den stærke trup, som Ståle Solbakken har bygget op.

For AaB er situationen en helt anden.

- Det kan blive et spørgsmål om, om man mister Spalvis, deres topscorer, og Nicolaj Thomsen, som er en nøglespiller. Kan de holde på dem? De har råd til at gøre det, men vil de gøre det? Det kan betyde et dyk for dem, siger Brüchmann.

Forårssæsonen begynder for topholdenes vedkommende den 28. og 29. februar.

FC København starter med en overkommelig opgave på hjemmebane mod Esbjerg, mens FC Midtjylland dagen efter tager imod AaB.

Den 3. marts mødes FC Midtjylland og FC København i den udsatte kamp fra efterårssæsonen.