Bisgaard inden Ballon d'Or: Messi er et unikum

Mandag aften bliver den fornemme pris, FIFA's Ballon d'Or, uddelt. Valget står mellem tre finalister.

Mandag bliver det afgjort. Vinderen af den fornemme fodboldpris Ballon d’Or bliver offentliggjort ved et stort show i Zürich.

Prisen har været uddelt siden 1956 og har dermed 60 års jubilæum i år.

Men hvem får æren af at kunne kalde sig verdens bedste fodboldspiller i 2016?

Valget står mellem tre kandidater: Cristiano Ronaldo fra Real Madrid, Lionel Messi og Neymar, der begge spiller i FC Barcelona.

De seneste syv gange har Ronaldo og Messi delt priserne imellem sig med henholdsvis tre og fire til hver, mens den tredje finalist blot har kunnet kigge til. Det kan dog ændre sig i år. 

Lionel Messi

Messi er bookmakernes favorit i år, og det er da heller ikke til at komme udenom, at den argentiske stjernespiller ligger lunt i svinget.

Messi har vundet prisen hele fire gange og er den eneste spiller, der har kunnet blære sig af at være verdens bedste fire år i træk (fra 2009 til 2012). Derudover løb han i december med titlen som sidste sæsons bedste angriber og spiller i Spanien. 

Barcelona vandt i 2015 hele fem titler - blandt andet den spanske liga, pokalturneringen og Champions League, hvilket trofæmæssigt giver den argentinske troldmand en fordel i forhold til rivalen Cristiano Ronaldo. Det mener i hvert fald TV 2 SPORT's fodboldekspert Morten Bisgaard.

- På scoringsfronten ligger Messi lidt under Ronaldo på grund af en skadesperiode. Men han har været dér, hvor han skal være. Han har vundet fem titler i 2015. så det taler mægtigt for ham.  I 2015 var han på det bedste hold, men han var også den bedste spiller.

- Jeg synes på mange måder, at Messi kan mange flere ting end Ronaldo. Han er for eksempel bedre til at skabe chancer på egen hånd. For mig går Messi over som den bedste spiller i historien. Han er et unikum, siger Bisgaard. 

Cristiano Ronaldo

Sidste års vinder scorede flest mål i sidste sæson i både La Liga og Champions League. Dog måtte han dele titlen som CL-topscorer med både Messi og Neymar. Han har blandt andet også vundet The Golden Shoe (tidligere The Golden Boot) i efteråret.

Ronaldo har vundet Ballon d’Or tre gange før. I 2008, i 2013 og sidste år., men i år er det knebet lidt med resultaterne for Real Madrid, og det taler ikke til den portugisiske superstjernes fordel.

- Real Madrid har jo titelmæssigt styet i skyggen af Barcelona. Til gengæld er Ronaldo den af de tre, der har scoret allerflest mål. Og så er han populær og med i mange reklamer. Man skal huske på, at Vietnams stemme gælder lige så meget som Frankrigs. Så det handler jo også om, hvem der bliver "set" meget, og det gør Ronaldo jo, siger Bisgaard. 

Neymar Jr.

En debutant på Ballon d’Or-scenen. Neymar har sammen med holdkammeraten og medkandidaten Lionel Messi været med til at sikre Barcelona trofæer i både den spanske liga, pokalturneringen og Champions League.

Derudover blev brasilianeren topscorer i Champions League sammen med de to andre kandidater.

I efteråret har Neymar for alvor slået sit navn fast. Han er pt. topscorer i La Liga sammen med holdkammeraten Luis Suarez.

- Neymar har været med i Barca-succesen i 2015. Og han har virkerlig udviklet sig enormt i klubben. Han er ved at være oppe, hvor han kandiderer med Messi, men han rammer altså ikke helt argentinerens niveaue endnu, lyder det fra Bisgaard. 

I klippet herunder kan du høre, hvem fodboldekspert Troels Bager Thøgersen mener skal vinde.