Ronaldo væltet af pinden: Messi er verdens bedste

FC Barcelonas Lionel Messi vinder Ballon d'Or-prisen 2015 og kan dermed igen kalde sig verdens bedste fodboldspiller

FC Barcelonas Lionel Messi vinder Ballon d'Or-prisen 2015 og kan dermed igen kalde sig verdens bedste fodboldspiller.

Den 28-årige argentiner har måttet nøjes med andenpladsen i afstemningen i 2013 og 2014, hvor Real Madrids Cristiano Ronaldo har taget prisen.

Nu er Messi atter tilbage som indehaver af den pris, han vandt fire år i træk fra 2009 til 2012.

Ved det årlige gallashow i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), som står for kåringen, vandt Messi prisen foran holdkammeraten Neymar og hans overmand fra de to seneste kåringer, Cristiano Ronaldo.

Den målfarlige argentiner havde et forrygende 2015, hvor han sammen med Barcelona vandt både det spanske mesterskab, den spanske pokaltitel og Champions League.

Messi blev delt Champions League-topscorer i 2014/2015-sæsonen med ti mål, hvilket også var totalen for mandagens to konkurrenter i Ballon d'Or-kåring, Neymar og Ronaldo.

I Primera Division i 2014/2015 bankede Messi hele 43 mål i kassen, hvilket kun blev overgået af Cristiano Ronaldo, som lavede fem mere. Til gengæld endte alle trofæerne hos Messi og Barcelona.

Eneste skuffelse for Lionel Messi i 2015 var, da han sammen med Argentina måtte se sig besejret efter straffesparkskonkurrence af Chile i finalen ved Copa America.

Dermed mangler den argentinske stjernespiller fortsat det trofæ samt VM-titlen i samlingen. Men han kan så glæde sig over, at ingen andre nogensinde har vundet Ballon d'Or fem gange.

Hos kvinderne blev amerikaneren Carli Lloyd kåret som verdens bedste i 2015. Hun var en nøglespiller, da USA i 2015 vandt VM.