Kluivert i Ballon d’Or-stormvejr: Stemte han på Messi eller ej?

Patrick Kluivert mener selv, han stemte på sin tidligere holdkammerat Lionel Messi ved Ballon d’Or afstemningen. FIFA’s tal siger dog noget andet

Hvem har ret?

Den tidligere Barcelona-spiller Patrick Kluivert er kommet i lidt af et stormvejr på de sociale medier efter mandagens Ballon d’Or-prisuddeling.

Lionel Messi vandt mandag aften Den Gyldne Bold og kan året ud kalde sig verdens bedste fodboldspiller. Den argentinske troldmand fik mere end 40 procent af stemmerne.

Prisen uddeles på baggrund af en afstemning, hvor anføreren, træneren og et medie fra hvert af de 162 lande, der indgår i afstemningen, giver point til de tre spillere, der bør hyldes som verdens bedste. Der afgives henholdsvis fem, tre og et point.

Efter prisen er uddelt, offentliggør FIFA, hvem der har stemt på hvem, og her bliver det for alvor interessant.

Som TV 2 SPORT skrev mandag aften, er der nemlig ofte vennetjenester involveret i afstemningerne. Der er en tendens til, at nogle stemmer på tidligere holdkammerater eller landsholdskolleger.

Men det er altså ikke alle, der giver vennerne en hjælpende hånd. Og det er også galt, viser det sig.

Da stemmerne blev offentliggjort mandag aften, faldt det nemlig flere fodboldfans for brystet, at den tidligere Barcelona-spiller Patrick Kluivert ikke havde stemt på sin tidligere holdkammerat Lionel Messi.

Kluivert, som var med i afstemningen, fordi han nu er træner for den hollandske østat Curaçao , havde i stedet givet maks point til Neymar, mens Luis Suarez og Robert Lewandowski fik henholdsvis tre og et point.     

Men det mener Kuivert bare ikke selv er tilfældet. På Twitter svarede han nemlig sine kritikere igen:

- Hvordan kan ALLE sige, at jeg ikke stemte på Messi? Selvfølgelig gjorde jeg det. Er I vanvittige?

- Messi er den bedste spiller nogensinde, samtidig med at han spiller for verdens bedste hold, skrev han på det sociale medie.

Det førte dog til en række beskeder fra fans med de offentliggjorte stemmetal – og derefter har der været tavst.