Messi har styr på fremtiden: Vender hjem på et tidspunkt

FC Barcelonas argentinske troldmand, Lionel Messi, vil gerne vende hjem og tørne ud for en argentinsk klub.

Se et mindre portræt af Lionel Messi over artiklen.

Når Lionel Messi en dag er blevet fodboldmæssigt mættet i FC Barcelona - og måske i en anden europæisk topklub - så er det meget tænkeligt, at argentinerens karriere fortsætter i den hjemlige liga.

Lionel Messis helt store drøm er at spille i hjemlandet, hvor fodbold ikke bare er en hobby, men en brændende passion.

- Ja, det har jeg altid sagt. Det var altid min drøm, da jeg var dreng, selv om jeg var nødt til at rejse i en tidlig alder på grund af min situation, og det dermed ikke skete, siger Lionel Messi i et interview med FIFA.com.

- Jeg var nødt til at rejse til Europa og Barcelona for at få gang i min karriere. Men jeg vil gerne vende hjem til argentinsk fodbold på et tidspunkt. Hvad der sker derefter, ved kun Gud.

Hvorvidt Messi igen vil tørne ud for Club Atlético Newell's Old Boys, som han gjorde i ungdomsårene inden skiftet til FC Barcelona, melder historien dog ikke noget om.

Mandag aften blev Lionel Messi kåret til verdens bedste fodboldspiller for femte gang i karrieren. En karriere, der indtil nu har budt på blandt andet OL-guld med Argentina og Champions League-triumfer med FC Barcelona.

Endnu mangler dog både VM- og Copa América-titlen. I 2014 var det lige ved og næsten ved VM, og i 2015 stod Chile i vejen i Copa América-finalen.

Men allerede i år kan Argentina tage revanche, når USA er vært for den 45. udgave af Copa América. Lionel Messi håber, at den argentinske titeltørke vil få en ende.

- Vi kan ikke forudsige, hvornår den (titeltørken, red.) vil slutte, og vi endelig vil vinde noget med landsholdet. Efter alt hvad vi har kæmpet for, så fortjener vi det, siger Lionel Messi:

- Vi har spillet en del finaler nu og ikke vundet nogen af dem. Det vil ske før eller siden.

Lionel Messi har kontrakt med FC Barcelona frem til sommeren 2018.