Agent: Erik Sviatchenko på vej væk fra FC Midtjylland

FC Midtjyllands forsvarsprofil Erik Sviatchenko er tæt på et skifte væk fra FC Midtjylland. Det bekræfter spillerens agent.

Erik Sviatchenko har længe haft et ønske om at prøve noget andet end FC Midtjylland, og nu ser det ud til at lykkes for den 24-årige forsvarsspiller.

Spillerens agent, Allan Bak Jensen, bekræfter, at han er tæt på at have fundet en ny klub til Sviatchenko.

- Jeg er ikke i Danmark lige nu, men kan selvfølgelig ikke sige, hvor jeg så er. Jeg forventer, at der falder noget på plads meget snart, siger Allan Bak Jensen til TV 2 SPORT.

Lørdag skriver BT, at Sviatchenko vil blive præsenteret i skotske Celtic i denne weekend, når han har bestået det obligatoriske lægetjek.

TV 2 SPORT har tidligere kunne fortælle om massiv interesse for den midtjyske viceanfører. Således har Premier League-klubberne Sunderland og Norwich, Bundesliga-klubberne Hamburger SV og Stuttgart samt altså skotske Celtic haft følerne ude efter midtjyden.

Nu tyder det altså på, at sidstnævnte trak det længste strå i kampen om Sviatchenko.

I videoen øverst i artiklen kan du høre, hvordan Erik Sviatchenko forholdte sig til interessen for ham i mandags, da FCM startede forårstræningen.

Dermed går FCM's viceanfører også glip af de to Europa League 1/16-finaler i februar mod Manchester United. I stedet får Sviatchenko, der i 2015 fik debut på det danske landshold, endelig opfyldt sit ønske om at prøve kræfter med en større liga end den danske.

Erik Sviatchenko scorede sit første landskampsmål, da Danmark tabte 2-1 til Frankrig i oktober. Målet var et fremragende langskud i overtiden.
Erik Sviatchenko scorede sit første landskampsmål, da Danmark tabte 2-1 til Frankrig i oktober. Målet var et fremragende langskud i overtiden. Foto: Claus Bech / Scanpix Denmark

Celtic fører lige nu den skotske liga og er på vej mod det femte mesterskab i træk. Det vil i givet fald være klubbens 47. mesterskab i historien. Klubben vandt desuden Europacuppen for mesterhold i 1967 - det nuværende Champions League.

I denne sæson er det europæiske eventyr dog slut for Celtic, der ikke formåede at komme videre fra gruppespillet i Europa League.

Erik Sviatchenko har kontrakt med FC Midtjylland frem til sommeren 2017.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Erik Sviatchenko selv eller FC Midtjylland.