Thomas Sørensen: Schmeichel ender i europæisk topklub

Den tidligere landsholdskeeper roser den nuværende ditto, Kasper Schmeichel, og kalder hans succes for fuldt fortjent.

39-årige Thomas Sørensen er draget down-under og oplever lige nu stor succes i klubben Melbourne City FC.

Med en fortid i blandt andre Sunderland, Aston Villa og Stoke har fodboldoplevelserne været mange. Også på landsholdet, hvor Sørensen nåede at spille 101 A-landskampe og deltage i fire slutrunder, nemlig EM 2000, VM 2002, EM 2004 og VM 2010.

Det er dog efterhånden nogle år siden, at Sørensen har optrådt i rødt og hvidt. Kasper Schmeichel har nu for alvor taget over og får nu masser af rosende ord med på vejen af den rutinerede keeper.

- Han har taget over på fornemmeste vis på landsholdet. Det er dejligt ikke at være savnet, så det er kun en kæmpe cadeau til ham, at han leverer, som han skal. Det er fortjent. Jeg har set, hvor hårdt han har arbejdet for det, siger Sørensen til TV 2 SPORT, der har besøgt ham i Australien.

Også på klubbasis oplever Kasper Schmeichel stor succes. Leicester City ligger lige nu nummer to i Premier League á point med Arsenal.

- Det er fantastisk at se, at det går dem så godt. Selvfølgelig er jeg overrasket over deres flotte placering. Det, tror jeg, alle er. Jeg har fulgt ham de seneste syv år – lige siden han spillede i Notts County. Han er en god ven, så det er dejligt at se, at det går ham godt. Jeg ved, hvor hårdt han har arbejdet for det, fortæller Sørensen.

Derfor undrer det også den tidligere landsholdskeeper, hvis ikke hans arvtager tager yderligere et step op på et tidspunkt.

- Jeg er sikker på, han havner i én af topklubberne i Europa. Det har han niveauet og personligheden til. Det vil overraske mig meget, hvis ikke han ender der, siger den 39-årige målmand.

Sørensen og Melbourne City FC ligger lige nu nummer fire i en australske A-League.