Tandløse United fik to pibekoncerter: Her er van Gaals undskyldninger

16x9
Louis van Gaal og Manchester United skuffede fælt på hjemmebane mod Southampton Foto: Andrew Yates / Scanpix Denmark

Manchester United var nok engang ufarlige og skabte stort set ingen chancer, da det endte med et 0-1-nederlag på hjemmebane til Southampton.

Manchester Uniteds manager Louis van Gaal bliver igen mødt med massivt modstand fra de krævende fans på Old Trafford, efter en en stime på fire kampe uden nederlag kom til en brat ende med 0-1-nederlaget hjemme til Southampton.

Men et vedværende problem, som selv fire kampe uden nederlag har ændret på, er Manchester Uniteds manglende evne til at skabe chancer. Ét sølle skud på mål i kampen - og i de seneste ti kampe har de 20-dobbelte engelske mestre kun scoret ni gange.

Derfor var der ikke overraskende pibekoncert på Old Trafford - både da holdene gik til pause og da kampen var slut.

- Det er i deres gode ret. Jeg har også set kampen, så jeg kan ikke benægte det, men i medgang og modgang skal man holde sammen, siger Louis van Gaal til BBC efter kampen.

- Vi møder forventninger, og de er meget høje. Det lægger stort pres på spillerne.

Kampen var en langgaber fra start til slut. Tre minutter før tid faldt kampens eneste scoring, da en umarkeret Charlie Austin kunne heade bolden i målet efter en dødbold.

- Jeg sad med frygten, for de kunne kun score på en dødbold. De skabte ingen andre chancer. Vores forsvar på dødbolde var svagt, fordi jeg skiftede Fellaini og Darmian ud, siger van Gaal.

- Jeg ville vinde kampen, så derfor skiftede jeg (Cameron, red.) Borthwick-Jackson ud for (Adnan, red.) Januzaj, og vi kunne også have scoret. Det er sådanne risici, man tager, men det var en dårlig kamp, og vi skabte ikke mange chancer. Det var en rigtig 0-0-kamp, men vi ender som taber.

Han blev selvsagt også mødt med et kritisk spørgsmål omhandlende den manglende evne til at skabe chancer.

- Det er skuffende, men det afhænger også af, hvordan din modstander organiserer sig, og de var meget kompakte med fem forsvarsspillere. Det gør det altid sværere, siger Louis van Gaal til BBC.

- Vi arbejder hårdt, men har også mange skader, og det kan man ikke ændre på – sket ikke med ord. Det er også meget uheldigt at have fem backs skadet.

Manchester United ligger på femtepladsen i Premier League med ti point op til Leicester på førstepladsen.

Næste opgave i ligasammenhæng er mod Stoke på hjemmebane den 2. februar. Inden da, på fredag, møder Manchester United Championship-klubben Derby i fjerde runde af FA Cup'en.