Ny Bundesliga-dansker: Min kometkarriere skal ikke stoppe her

16x9
Emil Berggreen skriver under med Mainz 05. Foto: 1. FC Mainz 05 / 1. FC Mainz 05

Emil Berggreen blev søndag præsenteret som ny mand i Bundesliga-klubben Mainz 05, hvor han kommer til fra Braunschweig i 2. Bundesliga.

For halvandet år siden rendte han rundt og spillede 1. divisionsfodbold i Brønshøj. Nu hedder arbejdsgiveren Mainz 05 i den tyske Bundesliga.

22-årige Emil Bergreen har gjort kometkarriere. Først med et skifte fra Brønshøj til Hobros Superligaoprykkere. Nordjyderne kunne kun holde på angriberen i et halvt år, for så blev han hentet af Eintracht Braunschweig fra den næstbedste tyske fodboldrække.

Det blev altså kun til et år der, for nu er han hentet til Mainz 05.

- Jeg er ret indstillet på, at det den kometkarriere, jeg er i gang med, ikke stopper her, siger Emil Berggreen til TV 2 SPORT.

- Jeg har truffet nogle gode valg og skiftet til de rigtige klubber og leveret, så jeg hele tiden har kunnet tage det næste skridt. Og det vil jeg egentlig bare blive ved med.

Klubben med det gode rygte

Mainz 05 har spillet i Bundesligaen siden 2009 og regnes som et solidt midterhold, der siden da er sluttet mellem 5.- og 13.-pladsen i ligaen.

Samtidig har klubben, der også har danske Nicki Zimling i truppen, et ry for at være dygtige til at hente og videreudvikle talenter.

- Mainz har gennem længere tid vist, at det er en stabil Bundesliga-klub, som er rigtig dygtige til at tage spillere fra lavere rækker og udvikle dem til Bundesliga-profiler. Det er jo lige præcis det, jeg håber på, og derfor synes alle parter, at det var et godt match, siger Berggreen.

- Modellen med at hente spillere, som kommer fra lavere niveau, og så give dem chancen på højeste niveau, har de haft stor succes med, og det er der stor respekt omkring i Tyskland.

Jeg sætter ingen overligger

Emil Berggreen ved, at han i Mainz starter på lige fod med klubbens andre angribere, fortæller han.

Mainz råder over de - med danske briller - knap så kendte angribere Yoshinori Muto, Florian Niederlechner og Pablo De Blasis. Klubbens topscorer er midtbanespilleren Yunus Malli, der har lavet otte mål i sæsonens 19 kampe, mens Yoshinori Muto har scoret syv. Til forskel fra de andre offensive spillere er han meget høj.

Emil Berggreen tror på sine egne evner, men nogen konkrete karrieremål vil den ambitiøse angriber ikke sætte.

- Jeg har det meget godt med ikke at sætte en overligger, for så er der ingen grænser for, hvad man kan nå. Mainz er et rigtig godt skridt for mig på det rigtige tidspunkt, og så er det sådan set fuldstændig op til mig selv, hvor langt jeg når herfra.

Vil blive bemærket

Og så er der selvfølgelig også A-landsholdet. Han trænede i sommer med under Morten Olsens ledelse, men debuten har han endnu ikke fået. Til gengæld har han spillet seks kampe på U21-landsholdet, hvor han har scoret et mål og i øvrigt aldrig tabt.

- Hvis jeg får den succes, jeg håber på, er jeg også sikker på, det bliver bemærket, når nu jeg spiller i Bundesligaen. Jeg vil spille på landsholdet, lige som alle ambitiøse fodboldspillere drømmer om.

Mainz ligger aktuelt på ottendepladsen i Bundesligaen, og afstanden op til en plads i Champions League-kvalifikationen er faktisk kun på fire point. Klubben har 27 point efter 19 kampe.