Bisgaards dom: Sådan står Superligaklubberne efter transfervinduet

Vinterens transfervindue er smækket i, men hvordan er klubberne rustet til forårssæsonen og på længere sigt? TV 2 SPORTs fodboldekspert har ordet.

I januars transfervindue har Superligaen vinket farvel til spillere som Erik Sviatchenko, Daniel Amartey, Kenneth Zohore og Nicki Bille.

Men den bedste danske fodboldrække har også fået tilgang af en række nye spændende ansigter.

Sommetider kan det være fornuftigt og nødvendigt at skille sig af med spillere og få nye til, men andre gange er kontinuitet også det bedste for holdet - både på den korte og lange bane.

TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bisgaard har nærstuderet de 12 Superligaklubbers aktiviteter i vinterens transfervindue.

Nedenfor kan du se, hvilken karakter Bisgaard giver den enkelte klub for dens transferaktivitet samt læse, hvordan den enkelte klub ifølge fodboldeksperten er rustet til de kommende kampe.

Karakterskalaen går fra 0-5, hvor 0 er håbløst, og 5 er topkarakter.

Bisgaards karakterbog: Sådan står Superligaklubberne efter transfervinduet
Karakterskalaen
5
Høj klasse
4
Over middel
3
Middel
2
Under middel
1
Ikke godt
0
Direkte skidt
UB
Kan ikke vurderes
AGF
3
Det er klart, at Morten "Duncan" Rasmussen er den helt store positive nyhed. Et perfekt match både fordi AGF manglede den type. Vatsadze og Lange har ikke samme kvalitet. Så har "Duncan" selvfølgelig AGF-blod i årene, men der er et spørgsmålstegn omkring hans fysiske tilstand.
Niklas Backman rykkede ned med Dalian Aerbin FC i Kina, men skal nu give lederskab i AGF-forsvaret, som til sommer har både Pisco og Elez med kontraktudløb. Så til sommer står Backman alene med den unge Emil Christensen. Det er ikke optimalt. På venstrebacken har de også en udfordring. Daniel Christensen, der i øvrigt har udløb til sommer, står alene. Positivt er det, at Jens Jønsson har forlænget sin kontrakt.
Brøndby IF
2
Brøndby har Superligaens største stopperproblem til sommer. Alle fire stopper har kontraktudløb inklusiv Martin Ørnskov. Daniel Agger er selvfølgelig ham, de først og fremmest gerne vil forlænge med. De har bundet på hænder og fødder, før han har sagt ja, fordi han er dyr. Til sommer står de med en udfordring - også fordi Martin Albrechtsen bliver ældre, og Ørnskov med stor sandsynlighed - tror jeg - forsvinder.
Offensivt er klubben blevet markant forstærket med en målscorertype i Kamil Wilczek og 1. divisions måske største profil, David Boysen.
Et stort 2-tal til Brøndby.
Esbjerg fB
3
Superligaens dårligste forsvar har fået tiltrængt fornyelse. Andreas Nordvik er ham, som skal sikre en stærkere vestjysk defensiv. Min norske kilde fortæller mig om fin teknik og styrke, men også tvivlsomme taktiske valg på banen. Det rigtige valg? Nikolaj Hagelskær og Jesper Lauridsen supplerer fornuftigt.
Jesper Jørgensen giver fysisk power på den centrale midtbane, hvilket også har været en mangelvare. Derudover er byttet Nicki Bille/Ronnie Schwartz godt gjort af Esbjerg. Det styrker fællesskabet.
FC København
5
FC København sælger en stor profil, tjener mange penge og finder den ideelle erstatning i Erik Johansson. Samtidig holder Ståle Solbakken fast på resten af truppen - og det er netop kontinuitet, som skal sikre FCK det mesterskab, som, jeg tror, de får.
Stephan Andersens ankelsakde er selvfølgelig et minus, men det reagerede de hurtigt på ved at hente Robin Olsen i PAOK. Det er spændende med Aboubakar Keita.
Så er indkøbet af Rasmus Falk i OB transfervinduets scoop.
FC Midtjylland
3
Mange handler er grundlæggende skidt. Erik Sviatchenkos salg var uundgåeligt, og Midtjylland har stadig Baggaard/Jim Larsen og Kian Hansen som et fint makkerpar. Med tre nye forsvarsspillere har Jess Thorup fået mange nye mulighed, men der er også en risiko for uro i truppen, da det ikke er alle, der kan spille.
Indkøbene af Harmeet Singh og Vaclav Kadlec trækker meget op. Spændende køb som med stor sandsynlighed vil berige FC Midtjylland og Superligaen. Investeringerne i Aziz Essaisi og Kaan Kairinen virker som en optimal fremtidssikring.
FC Nordsjælland
3
Salget af Bruninho var uundgåeligt og et godt salg for økonomien. Med Kasper Hjulmands tilbagekomst er en klassisk 9'er ikke et krav. FC Nordsjælland har så mange offensive muligheder, at jeg ser frem til at se det komme til udtryk. Det bliver offensivt, hvilket klæder Superligaen, som sidste sæson havde et historisk lavt scoringsgennemsnit.
Endnu en klub med stopperudfordringer til sommer, hvor Jonathan Vervoort og Andras Maxøe har kontraktudløb. Men i talentfabrikken har FCN allerede Viktor Tranberg og Andreas Skovgaard klar - men er de klar nok?
Hobro IK
2
Det virker som brandslukning - og det er det vel også med ansættelsen af Ove Pedersen. 14 spillere har kontraktudløb til sommer, hvilket fortæller alt om situationen. Det er et 'hail mary'-forsøg på overlevelse. Nu i 5-3-2-system hvilket er en af årsagerne til, at Hobro har hentet to stoppere i Babajide Ogunbiyi og Michael Christensen.
Franske Wilfried Domoraud er totalt ukendt for mig, men den korte kontrakt viser også, at der ikke er tænkt på sæsonen 2016/17. Det samme gør sig gældende for Hans Henrik Andreasen, men det er måske den lille klubs vilkår.
OB
3
Det centrale forsvar har været det store problem længe. Med Frederik Tingager og indkøbene af Kenneth Emil Pedersen og Joao Pereira er OB kommet nærmere på en løsning. Izunna og Jóan Símun Edmundsson er rigtig gode køb, men savnet af Rasmus Falk fra sommer bliver selvfølgelig stort. Mathias Greve og Mikkel Desler skal tage mere ansvar.
Til gengæld har OB en udfordring på målmandsposten. Michael Falkesgaard var en stor bet, men forhåbentlig for fynboerne vender han snart tilbage. Koval og Tørnes har kontraktudløb til sommer.
Emil Larsen skifte til USA var logisk og godt for omklædningsrummet, mens Kenneth Zohores skifte giver plads til Anders K. Jakobsen.
Randers FC
3
Den nye sportschef Ole Nielsen har "kun" haft Jonas Borrings kontrakt som hovedpine. Holdet er godt og med unge Jonas Bager som ekstra stopper, har Randers en ekstra reserve til Fenger og Agesen, men måske mangler der en fjerde.
Jeg kan godt lige Randers' fokus på kontinuitet og ikke alt for mange udskiftninger samt handler. Polakken Piotr Parzyszek har Randers sendt af sted, og det gør, at klubben kigger efter en ny angriber og blandt andet har haft Ognjen Mudrinski til prøvetræning. Det ser fint ud.
SønderjyskE
3
Også SønderjyskE har udfordringer på stopperpositionerne til sommer, hvor både Søren Muusmann og Kees Luijckx har kontraktudløb, og Joao Pereira skifter til OB. Her har Hans Jørgen Haysen en udfordring, som han ikke fik løst i dette transfervindue.
Til gengæld er Marcel Rømer og Simon Kroon rigtig fine køb, som kan supplere den trup, som overraskede mig i efterårssæsonen - og alle andre vel. Det er vigtigt ikke at øgelægge kemien med profiler, som ikke hører hjemme i et Haderslev-miljø.
Viborg FF
3
Det er hårdt at miste sin sportschef lige inden et transfervindue. Mikkel Vestergaard og Søren Frederiksen er to typer, som vi ikke har set det bedste fra endnu. Især førstnævnte. Måske Johnny Mølby kan gøre det?
Til sommer har både Jonas Kamper og Sebastian Andersen kontraktudløb. Især Kamper har været en vigtig spiller med stor erfaring. Jeg ser umiddelbart ikke nogen afløser for Kamper i truppen.
Det vigtigste for Viborg lige nu er dog, at Jeroen Veldmate er skadesfri i foråret - og Mikkel Rask. Og hvis Serge Deble begynder at score i foråret, så går alt efter den plan, der blev lagt før efteråret.
AaB
4
Henrik Dalsgaard blev sendt af sted, men ellers holdt AaB på alle profilerne - især Lukas Spalvis. Et kæmpe plus og det øger chancerne for en plads i top-3.
Talentbasen er så stor, at der er masser af alternativer til det hold, som i efteråret spillede flot fodbold. Det største plus er nok, at Jakob Ahlmann er tilbage efter sin skade, og så giver det for mig mening at sende Nicklas Helenius til Tyskland, hvor han måske kan få gang i karrieren igen.
Rasmus Jönsson har udløb til sommer og er vel den eneste hovedpine, som Allan Gaarde lige nu.