Efter 7-0-udradering af Valencia: Så scoringsgale er Barcas stjernetrio

Lionel Messi, Luis Suárez og Neymar var på ny hovedaktørerne, da FC Barcelona slagtede Valencia med 7-0 i semifinalen i den spanske pokalturnering.

MSN – Messi, Suárez og Neymar – er en skræmmende, stærk angrebstrio.

I aftes viste den frygtede treenighed, hvorfor den bliver betragtet som en af verdens bedste, da Valencia blev sendt hjem fra Camp Nou med et nederlag på 7-0 i semifinalen i den spanske pokalturnering Copa del Rey.

Luis Suárez stod for fire af målene, mens Lionel Messi leverede et hattrick. På trods af et brændt straffespark bidrog brasilianeren Neymar også til målscoringen, da han var i oplæggerens rolle i to omgange. 

Dermed er Barca-trioen oppe på 80 mål i sæsonen fordelt på 35 scoringer af Suárez, 24 af Messi og 21 af Neymar, hvilket er mere end 75 procent af alle mål scoret af det catalanske storhold.

- Vi har nogle unikke spillere. Det er indlysende, siger Luis Enrique til FC Barcelonas hjemmeside.

Alligevel vil han som vanligt hellere fremhæve holdet end den enkelte spiller.

- Jeg synes, at det er uretfærdigt at tale om blot én spiller, fordi alle 14 der spillede var fremragende. De var alle gode. Vores angribere var meget effektive og vores midtbanespillerne fandt alt det plads, de havde brug for. Vi gav ikke Valencia nogen chance, siger Luis Enrique.

FC Barcelonas stjernetrio står for over en tredjedel af alle storklubbens mål.
FC Barcelonas stjernetrio står for over en tredjedel af alle storklubbens mål. Foto: LLUIS GENE / Scanpix Denmark

Tårnhøjt scoringsgennemsnit

Lionel Messi, Luis Suárez og Neymar var også brandvarme i sæsonen 2014/2015, hvor MSN nåede op på 122 mål.

Med sejren på 7-0 – hvilket er den største registrerede sejr til FC Barcelona over Valencia nogensinde – har Luis Enriques mandskab nu scoret over 100 mål i denne sæson – aktuelt 105 i 39 kampe.

Det svarer i gennemsnit til, at de spanske mestre og Champions League-vindere scorer 2,61 mål i hver eneste kamp. 

Trods syvmålsforspringet og så godt som to ben i pokalfinalen er FC Barcelonas fokus på også at vinde næste uges returmøde mod Valencia.

- Vi tager til Valencia med samme alvor som enhver anden kamp, fordi med vores klubs prestige er vores eneste mål at vinde på Mestalla, siger Luis Enrique.

Returopgøret i Copa del Rey bliver spillet på Mestalla onsdag d. 10. februar.

I videoen over artiklen kan du se et lille portræt af Lionel Messi, der i sidste måned vandt titlen som verdens bedste fodboldspiller for femte gang i karrieren. Herunder kan du høre, hvad TV 2 SPORT's fodboldekspert Morten Bisgaard mener om FC Barcelonas lille argentiner.