Kasper Schmeichel nomineret til månedens spiller

16x9
Kasper Schmeichel og Leicester kan udbygge føringen i Premier League med en sejr mod Manchester City i weekenden. Foto: Rui Vieira / AP

Den danske Leicester-målmand er på listen over spillere, der kan blive månedens bedste i Premier League.

Det har været en drømmesæson for de blå fra Leicester City, der efter 24. spillerunde fører Premier League med tre point ned til Manchester City. En af årsagerne til Leicesters succes er dansk og hedder Kasper Schmeichel, og målmandens seneste præstationer er blevet bemærket.

Premier League har nemlig nomineret den danske landsholdsmålmand til prisen som månedens spiller.

I januar måned blev det til to sejre og to uafgjorte for Premier Leagues førerhold, og her blev den 29-årige målmand kun passeret en enkelt gang. Kun et afrettet Rudy Gestede-skud i 1-1 kampen mod Aston Villa fandt vej forbi danskeren.

Kasper Schmeichel er dog oppe imod stærk konkurrence fra især angriberfronten, hvor Manchester Citys angriber Sergio Agüero med 5 mål og 1 assist ligner en mand i topform.

Også Tottenhams midtbanetalent Dele Alli, Sunderlands Jermain Defoe og Liverpools Roberto Firmino er nomineret til titlen for deres offensive præstationer, mens Southamptons Virgil Van Dijk som eneste forsvarsspiller har fundet vej til listen.

Men det kan blive svært for Kasper Schmeichel at få fingrene i titlen. Kun 8 målmænd har modtaget den fornemme hæder, siden den bedste engelske fodboldrække begyndte kåringerne i 1994. Senest vandt Tim Krul prisen i november 2013.

Premier League annoncerer vinderen fredag.