Arnesen bekymret for talentudviklingen under Hareide

16x9
'Frankie' frygter, at de danske ungdomslandshold kommer til at blive nedgraderet under Hareide. Foto: POULSEN LARS / POLFOTO

Frank Arnesen frygter, at DBUs talentudvikling vil blive nedprioriteret under den nye landstræner Åge Hareide.

'Den Røde Tråd'. Ordene associeres nemt med Morten Olsen (og måske Shu-bi-dua) samt dansk talentarbejde på landsholdniveau.

Men nu kan en den nye landstræner være på vej til at trevle tråden op. Fordi Hareides kontrakt er kort og fokus er rettet mod VM-kvalifikation og kun dette, frygter Frank Arnesen, at landsholdenes talentudvikling kommer til at blive nedgraderet.

- Hareide har to år, hvor han skal skabe resultater, og vi skal til VM. Punktum. Men hvad så med resten?, siger Frank Arnesen til bt.dk.

- Fordi Åge Hareide kun har en toårig kontrakt, er jeg sikker på, at han ikke får ret meget med ungdomslandsholdene at gøre. Og derfor kan jeg være bekymret for, om det store og gode arbejde, som blev lavet på den front, fortsætter, siger han.

Arnesen har som sportsdirektør i store klubber som blandt andet Chelsea, Tottenham, Hamburger SV og PSV været øverst ansvarlig for udvikling af talenter til førsteholdet.  

- Vi, der har rødder i fodbolden, ved, at uden et godt ungdomsarbejde og en god filosofi vil vi stagnere, og så kommer der ikke noget nyt blod til landsholdet. Og det er jeg spændt på at se, hvordan DBU vil tackle, siger Arnesen.

Åge Hareides første kamp som dansk landstræner bliver den 24. marts mod Island.