FCM fem dage før United-brag: Vi er så klar

16x9
Torsdag bliver en historisk dag for FC Midtjylland. Der kommer selveste Manchester United nemlig på besøg i Europa League. Foto: Anders Kjærbye / Scanpix Danmark

De forsvarende, danske mestre er helt klar til at tage imod Manchester United i Europa League torsdag aften.

De danske mestre fra FC Midtjylland løber torsdag aften på banen til klubbens største hjemmekamp nogensinde: Europa League-opgøret mod mægtige Manchester United.

Englænderne har måske en fordelen i forhold til kampform over de danske midtjyder (United har spillet otte betydningsfulde kampe, mens FCM endnu har den første til gode i 2016), men danskerne har brugt tiden konstruktivt.

- Vi er så klar, som vi overhovedet kan være: Vi har haft nogle gode forberedelser, en god træningslejr, en god afsluttende træningskamp, og vi har nogle dage endnu, hvor vi stadig skal øve os lidt.

- Det handler om at samle kræfter og lige få det sidste justeret ind. Så er vi klar til torsdag, siger cheftræner Jess Thorup til TV 2 SPORT.

Både Manchester United og FC Midtjylland spillede lørdag sidste kamp, inden de to klubber mødes på banen i Herning torsdag aften. Med vidt forskelligt udfald.

Manchester United storskuffede mod Sunderland og tabte højst overraskende 2-1 på udebane i en kamp, hvor hverken offensiven eller defensiven virkede særligt skræmmende for Manchesterklubben. FC Midtjylland spillede en træningskamp mod AC Horsens og tankede selvtillid ved at vinde med 4-2.

- Overordnet set synes jeg, at vi spiller en rigtig fin kamp. Offensivt synes jeg, vi ser rigtigt gode ud på bolden. Defensiven ser fornuftig ud – de får lidt omstillinger i anden halvleg, som vi ikke er 100% tilfredse med, men det kommer ofte efter fejl fra vores side, så det skal vi have elimineret til torsdag, fortæller Jess Thorup som sammen med sine spillere ser frem til snart at stå overfor en af de største klubber i Europa.

- Nu glæder vi os også til at stoppe de her testkampe, komme i gang og blive målt og vejet på allerøverste niveau - og det gør vi jo allerede på torsdag mod United. Så det ser vi frem til, siger cheftræneren.