Efter Mercedes-skandale: Har Bendtner en fremtid på landsholdet?

Den nye landstræner er måske ikke så tilgivende over for den manglende spilletid og de mange skandalesager fra Nicklas Bendtner, vurderer eksperterne.

Nicklas Bendtner har endnu engang gjort sig knap så heldigt bemærket i sin tyske klub Wolfsburg.

Onsdag lagde den danske angriber et billede på Instagram, der har gjort ham voldsomt upopulær i klubben, idet billedet viser ham på vej ind i en bil af mærket Mercedes. Wolfsburg har Volkswagen som hovedsponsor, og det er derfor forbudt for spillerne at bruge konkurrenten som transport til og fra træning.

Nu venter der så Bendtner en bøde, og den danske spiller, der i forvejen næsten ingen spilletid får i klubben, kan nok se frem til endnu mindre spilletid efter at have provokeret holdets ledelse.

Nicklas Bendtner har længe været rygtet på vej væk fra Wolfsburg, og det ser nu ud til, at skiftet kommer tættere og tættere på.

Men balladen i det tyske kan også få konsekvenser for spillerens plads på det danske landshold, hvor han ellers har været fast mand siden 2006. Men nu er der kommet andre boller på suppen i form af en ny landstræner, og det er ikke sikkert Nicklas Bendtner skal føle sig så sikker på sin plads længere.

- Det næste spændende bliver at se, hvor det fører hen i hans karriere, og hvad det betyder – også for det danske landshold. Vi får en ny dansk landstræner, hvor vi venter spændt på, hvordan han vil håndtere det, der faktisk er gået fra et aktiv til at være et problem, siger journalist og kommentator Peter Brüchmann, der håber, landstræner Åge Hareide har taget Bendtner op til overvejelse.

- Det vil jeg så sandelig håbe, at han har! Det er ikke nogen, vi har hørt noget til endnu, men det er i den grad et landshold, der har haft et scoringsproblem, og derfor kom vi ikke til en slutrunde. Det havde mange andre aspekter, end kun at Nicklas Bendtner ikke lavede mål. Det var også at bringe bolden frem til hvor de her chancer bliver skabt, men nu er man derhenne, hvor man siger, at han i den grad ikke længere er selvskreven. Vi har en motorvej til det alternativ, der måtte melde sig til at udfordre Nicklas Bendtner på den position, siger Peter Brüchmann.

- Han ville være selvskrevet i en trup, men jeg mener ikke længere, at han er selvskrevet i en startopstilling.   

Nicklas Bendtner har efterhånden flere knap så heldige episoder på sit personlige cv, men det har indtil videre ikke påvirket hans position på landsholdet.

- Morten Olsen har rynket bryn og løftet en enkelt pegefinger hist og pist, men ikke sådan i voldsom grad. Jeg er spændt på at se, hvordan Hareide egentligt vil håndtere det, for det er også en balance, hvor du skal lave en grad af primadonna-ledelse som landstræner.

- Vi har ikke som Belgien en kø af angribere, så vi kan sige; ”ham der har dummet sig, så væk med ham, vi tager en anden”. Der er Danmark desværre ikke, siger Peter Brüchmann.

TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bisgaard mener også, den nye landstræner skal overveje, om der kan blive plads til den danske angriber i landsholdets startopstilling.

- Jeg er meget spændt på, hvordan Åge Hareide tackler den her situation, siger han.

- Der er ingen tvivl om, at Nicklas Bendtner er vores bedste angriber, men når han er ude af form og ikke spiller, bliver Hareide nok nødt til at vælge nogen andre. Dem er der selvfølgelig nogen af, men de kommer ikke op på Bendtners niveau, når han er i topform.

- Jeg synes ikke, han skal på landsholdet, hvis ikke han kan vise sig frem i klubben, siger Morten Bisgaard.

Problemet er, ifølge Bisgaard, at der ikke er mange oplagte alternativer til angriberposten.

- Alternativerne kan være så dårlige, at vi bliver nødt til at tage Bendtner med. Det har vi også set før med Lars Jacobsen, der har været uden klub og alligevel har spillet højre back.

- Det er svært at se alternativerne. Der er Nicolai Jørgensen i FCK og Andreas Cornelius, men det er jo ikke fordi, vi vælter i frontangribere, siger han.