Efter United-triumf: Hele verden danser med FC Midtjylland

16x9
FC Midtjylland festede og dansede efter sejren over Manchester United i Herning. Foto: FC Midtjylland / FC Midtjylland

FC Midtjyllands dans efter sejren over Manchester United er blevet set mere end fem millioner gange.

Før kampen mellem FC Midtjylland og Manchester United i Europa League i torsdags kunne englænderne ikke engang udtale Midtjylland.

Men det har 90 minutters fodbold ændret på. Særligt et opslag hvor Rilwan Hassan, Paul Onuachu og Pione Sisto danser sejrsdans i omklædningsrummet efter kampen har, populært sagt, lagt fodbold-internettet ned.

Video er blevet set 5,7 millioner gang og er nået ud til 15 millioner mennesker. Det har givet 70.000 likes, den er blevet delt mere end 30.000 gange, mens flere end 13.000 har kommenteret den.

- Vi mærker en ekstrem efterspørgsel på FC Midtjylland. Væksten er enorm på alle sociale platforme, og det er noget alle medarbejdere i organisationen mærker. Vi havde over 3.200 artikler worldwide om FC Midtjylland dagen efter kampen, siger Jacob Jørgensen, der er kommerciel direktør i FC Midtjylland til TV MIDTVEST.

Populær på fodbold-forums
Flere englændere kommenterer på videoen. Og særligt fans af andre engelske klubber morer sig på bekostning af Manchester United og det overraskende resultat. Flere skriver dog også, at FC Midtjylland spillede godt og fortjente sejren.

En United-fan, der kalder sig Farah Man-u Mohamed, skriver, at FCM har fortjent at fejre, fordi de spillede godt. Men han tror dog, at den engelske storklub vinder returopgøret 5-0.

Populære sider som The SPORT Bible, 101 Great Goals og Reddit har også delt klippet.

I hvert fald så ved englænderne nu, hvem United møder. Og de kender lidt mere til Pione Sisto og Paul Onuachus bevægelser, inden den afgørende kamp på torsdag.

- På baggrund af den kæmpestore internationale interesse har vi overvejet at få lavet t-shirts med teksten ”Everything is possible in the middle of nowhere”, siger Jacob Jørgensen til TV MIDTVEST.

FC Midtjyllands samlede antal følgere på Facebook er steget med knap 70 procent efter kampen. Fra cirka 35.000 likes før kampdagen til 58.164 følgere i skrivende stund.

Der er dog stadig et stykke op til FC København, der med 191.000 følgere er den klub med flest følgere i Danmark.

MATCH | FC Midtjylland 2 - 1 Manchester United Let's dance ;o)

Posted by FC Midtjylland on Thursday, February 18, 2016